Terrornetværk
Læsetid: 6 min.

Højreradikale tyskere ville angribe Forbundsdagen og indsætte en prins som statsoverhoved

3.000 tyske betjente har gennemsøgt og anholdt dele af højreradikalt netværk, der ville omstyrte den demokratiske orden i Tyskland. De er få og yderst konspiratoriske – men med tråde til forbundshæren og dens skandaleramte eliteenhed KSK er de langtfra ufarlige
3.000 tyske betjente har i mindst syv tyske delstater gennemsøgt knap 130 private hjem, flere kaserner og et jagtslot. Her betjente i Berlin.

3.000 tyske betjente har i mindst syv tyske delstater gennemsøgt knap 130 private hjem, flere kaserner og et jagtslot. Her betjente i Berlin.

Abaca/Ritzau Scanpix

Udland
8. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det lyder som et rollespil eller et dårligt fantasyplot, men onsdag morgen blev det ramme alvor, da 3.000 tyske betjente i mindst syv tyske delstater gennemsøgte knap 130 private hjem, flere kaserner og et jagtslot. Målet var et potentielt terrornetværk, hvor en 71-årig prins, en tidligere politiker fra Alternative für Deutschland samt en pensioneret elitesoldat hører til de ledende figurer.

Ifølge den tyske justitsminister Marco Buschmann (FDP) er der tale om »terrorbekæmpelse«, mens den tyske indenrigsminister Nancy Faeser (SDP) omtaler det som »en afgrund af terrortrusler«.

»Det formodede terrornetværk, som i dag er blevet afdækket, er – som efterforskningen ser ud lige nu – drevet af voldelige fantasier om en politisk omstyrtning og konspirationsteorier,« udtalte Faeser onsdag til tyske medier.

Angiveligt ønsker netværket at oprette en stat med Det Tyske Rige fra 1871 som forbillede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Svend Jespersen

Information har jo selv tidligere erfaret, hvad holdninger til og meninger om ekstremistiske og doktrinære ideologier i Tyskland kan føre til. Tænk blot på de reaktioner og artikler, RAF og Blekingegadebanden førte til i redaktionen for nogle årtier siden.

The times they are are a-changin, og Information har selvfølgeligt forstået det. Skønt!

Jesper Johannsen

Der reine Wahnsinn - Mon ikke den snart udkommer som en serie på Netflix.

Gad vist, hvad prinsen havde tænkt sig at gøre på sin ny erobrede trone. Ja, det må stå hen i det uvisse. Det er jo ved at være hverdagskost med kødannelse over alle mulige grupperinger, som mener netop de er de rette til at føre verden an.

Das neue Deutschland. Det tredje rige skal genopstå. Og Storbritannien skal generobre tidliger tideres koloni storhed. Amerika skal gøres Great igen med en seksløber i hånden. Rusland skal være en stormagt, som alle andre skal se på med æresfrygt og beundring. Og hvad ved jeg. Har det et eller andet med den hvide mands evige mindreværdskompleks at gøre? Ødipuskompleks? Eller hva? Der er brug for en massiv psykolog hjælp her.

Reichsburger, er det den nye burger hos McDonald med ekstra sennep?

Holger Nielsen, Ib Christensen, Johannes De Fine Licht, Per Klüver, jens christian jacobsen, erik pedersen, Tommy Clausen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det er sikkert meget alvorligt, men lyder helt utroligt barnagtigt

Holger Nielsen, Rolf Andersen, Ib Christensen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Bjarne Toft Sørensen

I en ældre artikel i Information omtales en undersøgelse af højreekstremisme i Tyskland. Denne undersøgelse foretages hvert andet år, og her er et link til den nyeste af disse undersøgelser

https://www.fes.de/referat-demokratie-gesellschaft-und-innovation/gegen-...

https://www.information.dk/udland/2010/10/hver-10-tysker-savner-foerer

Simone Lundqvist, Holger Nielsen, David Zennaro, Finn Breddam og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Bjarne Toft Sørensen

Det mest bekymrende er for mig at se, at op mod en tredjedel af dem, der i Tyskland stemmer på CDU/CSU, altså på ingen måde højreekstreme partier, ser med en vis sympati på de tendenser, som Victor Orban i Ungarn er udtryk for.

Holger Nielsen, Espen Bøgh, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver, Inge Lehmann, Carsten Bjerre, erik pedersen, Tommy Clausen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

'..Flere tyske medier understreger, at man ikke skal stirre sig blind på kun denne ene gruppe. Også grupperingen kaldet Querdenker fra miljøet omkring coronabenægtere og modstandere mod coronatiltagene skal have spillet en rolle.'

Man skal ikke kun stirre sig blind på Reichbürger-gruppen. Justitssenator Lena Kreck fra Berlin har arbejdet ihærdig på at få Birgit Malsack-Winkemann fjernet fra sit plads i forbundsdagen hvilket er blevet afvist to gange.Krecks begrundelse er iflg. Tagesspiegel, at Malsack-Winkemann har udtalt sig offentligt om emner som Lena Kreck ikke mener er foreneligt med at sidde i et parlament.
Det interessante er, at Lena Kreck selv har været anklaget for at komme med forfatningsstridige udtalelser, som hun angiveligt ikke har lov til som parlamentsmedlem. Kreck er fra en anakistfraktion af die Linke, der bekæmper indgreb fra Forbundsstaten mod borgerne. Nøjagtig som Reichbürgerne. Cirklen er sluttet, ydergrupperinger bekæmper hinanden. Ligesom under Weimar-republikken.
Var Reichbürgerne bare nået lidt videre i planlægningen?

Kim Morten Nissen

Er det ikke på tide, at der forskes i samt samles den forskning der allerede er, for at finde ud af, hvordan og hvorfor disse grupperinger opstår?

Man er jo ikke født sådan. Man er formet.

Holger Nielsen, David Zennaro, Maia Aarskov, Eva Schwanenflügel, erik pedersen, jens christian jacobsen, Inge Lehmann og Carsten Bjerre anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

De her stakkels ulykkelige højreradikale - de må konstant leve med fornemmelsen af, at nogen har taget noget fra dem.

Holger Nielsen, Lillian Larsen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Finn Breddam, Inge Lehmann og Carsten Bjerre anbefalede denne kommentar
Danny Hedegaard

Uanset hvilken fløj eller religiøs orientering, ekstreme anti demokratiske bevægelser udgøres af.
Så er det mig en kilde til stærk undren, at kernen ofte udgøres af meget intelligente, veluddannede ressource mennesker.

I en kombination af alsidige faglige kompetencer, alle med års erfaring.

Som hvor fåtallige de end er, er i stand til via sociale medier at akkumulere en bredere opbakning.
Ved som påskud at udnytte pandemier, krige og finanskriser med budskaber til store dele af befolkningerne.
Der rammes hårdest, når den perfekte storm af ulykker rammer os alle.

Det viser i alt sin uhyggelige sandhed, hvilken forskel der er på tidligere tider.
Hvor sådanne kræfter var henvist til at kommunikere med pamfletter, og via forkølede små demonstrationer i gaderne.

Og dagens mulighed for at løbe med steppebrande i fora på nettet.
Der i modsætning til traditionelle medier, ikke har en ansvarshavende redaktion til at stoppe dem i det.

Derfor er sådanne marginale grupperinger langt farligere i dag, end tidligere.
Fordi at de når de ledes af de mest kompetente, og dermed farligste personer.
Kan forføre og opildne langt større grupper af vildførte borgere, til at skride til handling på deres vegne.

Bar tænk på Trump og stormen på kongressen!

Heldigvis viser aktionen i Tyskland med 3000 betjente, at Tyskland er langt bedre end USA.
Til at amputere og inddæmme den slags obskure netværk.
Og tage dem i opløbet.

Det viser at der er behov for et opgør med high tech industrien, og en offentlig regulering af et frirum på nettet.
Som der er sanktioner og straframmer for, når det gælder medie ansvaret for traditionelle medier.

Det er ubegribeligt at mennesker, der skulle udgøre oplyste fyrtårne af videnskabeligt objektive sandheder.
I kontrast til de uoplyste u uddannede masser, og deres billedligt talte tro på at verden er flad, og at jomfru fødsler er muligt.

Kan være eksponenter for konspirations teorier, og ideologiske vildfarelser.
Som allerede historisk er dømt ude, og som burde være endt på historiens mødding.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Kim Morten Nissen jeg tror desværre vores politikere allerede anvender forskningen på området.

Der har været forsket på området siden anden verdenskrig, fordi hvordan blev det tyske folk så effektivt forført.

Vores politikere og andre landes politikere anvender jo de samme håndgreb som Goebbels og Cæsar for at fiske stemmer og gennemføre anden politik gennem bagdøren.

I Tyskland har man gennemført Harz IV og Minijob sammen med aktiv understøttelse af indvandring. Politikerne har aktivt arbejdet for at skabe "working poor".
Det er erhvervslivet der har gavn af det, men politikerne har fokuseret på dem der tager vores piger og arbejde, som værende skyld i situationen.

Sidst anvendt af CDUs leder Merz, der beskyldte ukrainske flygtninge for at være socialturitster. Så meget for ikke at være højreradikalt.

Når folk er ramt på overlevelsen reelt eller indbildt og får anvist en/flere fjender af typiske propaganda midler virker det. Det er læren af forskningen fra anden verdenskrig.

Og vores politikere har nu i over 20 år anvendt disse metoder.

Husk det er muslimernes skyld, de dovne Roberter, de stimulerende syge og flygtningene, der er skyld i, at vi ikke kan opretholde velfærdssamfundet. Det har man hørt og læst i medierne igen og igen og igen og igen i nu over tyve år.
Imens er der ført politik, hvor de rige får lov til at akkumulere mere og mere.

Og alligevel er vores civilsamfund ved at bryde sammen og løsningern er igen øgning af arbejdsudbuddet.

Nu kan man så læse, at kommunerne lider under, at der kommer flere borgere, der koster over en million.

I det tredje Rige var der skoleopgaver der påpegede, hvor godt en fattig arbejderfamilie kunne leve for hvad en handicappet i pleje kostede.

Så man ved hvad det skyldes.

Problemet er vores politikere vil ikke stoppe det, fordi de lever af det og bruger det som afledning for, at skjule den politik de virkelig fører.

Det gjorde de også i det tredje Rige, hvor erhvervslivet var pot og pande med nazisterne.

Holger Nielsen, Ib Christensen, Espen Bøgh, Lillian Larsen, Flemming Berger, Inger Pedersen, Kim Morten Nissen, olivier goulin, Eva Schwanenflügel, jens christian jacobsen, erik pedersen, Magnus Fischer, Bjarne Toft Sørensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Danny Hedegaard kort og godt, der er penge i skidtet og propaganda virker, også på intelligente mennesker.

Holger Nielsen, Eva Schwanenflügel, erik pedersen og Bjarne Toft Sørensen anbefalede denne kommentar
Danny Hedegaard

@Inge Lehmann

Jeg er lidt ambivalent i relation til din argumentation.

Fordi jeg ærlig talt delvist, er modtagelig for de stråmands argumenter, som du bruger som reference.

Ikke på skylds spørgsmålet, men på årsags og sammenhængs forklaringen.

Det mener jeg at der består en stor objektiv forskel på.

Skyld bruges til at udpege synderbukke!
Mens årsager og sammenhænge, kan bruges til at forklare konsekvenser af årsags sammenhænge.

Jeg køber sådan set ind på budskabet, om en skadelig flygtninge og indvandrings politik.
Og byrden af million dyre enkelt borgere, er bare fakta, uanset hvor ubehageligt vi end finder det, at identificere denne byrde.

Men jeg har også gennemskuet den skjulte dagsorden, af visse kræfter i samfundet. Som du så rigtigt argumenterer for.
Og derfor er jeg ikke til fals, fordi at de netop selv, er eksponenter for den udvikling i egen interesse.
Som de søger at udstille som synderbukke, for de klasser i samfundet.
Der er taber på en politik, som de i det skjulte selv trækker i trådene for at fremme.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Jeppe Bundgaard

Hvordan sørger man for, at borgerne ikke gør oprør, når inflationen raser, og de ikke har råd til at betale regningerne, forsørge sine familer og holde sig varme her til vinter?

-Man holder frygten i live, og råber "russerne, Donald Trump og Qanon kommer".

Holger Nielsen, Lars Løfgren og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Det er tankevækkende at se, hvordan de tyske medier reagerer. De venstreorienterede råber på reaktioner fra stat, politi og domstole. De højreorienterede er forargede og oprørte - lidt a la Politiken.
Eneste analytiske tilgang jeg har fundet er hos det pæne, borgerlige FAZ - Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Holger Nielsen, Jeppe Bundgaard og Bjarne Toft Sørensen anbefalede denne kommentar

"De er få og yderst konspiratoriske ..." og deres tanker beskrives som "konspirationsteorier":
Fra en sproglig vinkel er det interessant, hvordan udtrykket misbruges (her i artiklen, som generelt). Det, vi taler om her, ER en konspiration. Og politiets hypoteser, kan, ind til de bekræftes af sammenhængende beviser og tilståelser, beskrives som konspirationsteorier: teorier om en konspiration.
-
Og det, de har konspireret om, kan jo heller ikke betegnes som 'terror'. Selv om det er de tyske autoriteter, der bruger ordet. Et statskup er ikke terror, bare fordi det anvender politisk vold.

Willy Johannsen

Der er tale om en gang højreorienterede narrerøve.
Vi ser dem i mange lande.
Mest udtalt i USA og Rusland.
De ville aldrig haft bare skyggen af en chance for at realisere deres planer i Tyskland.
Jeg gætter på, at når myndighederne i Tyskland har slået så hårdt og dramatisk ned på dem, og godt det, er det også for at sende et signal til omverdenen.

Jørn-Erik Rasmussen, Holger Nielsen og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar
Danny Hedegaard

@Finn Breddam

Du skrev!

Og det, de har konspireret om, kan jo heller ikke betegnes som 'terror'. Selv om det er de tyske autoriteter, der bruger ordet. Et statskup er ikke terror, bare fordi det anvender politisk vold.
-------------

Jeg er målløs over at du relativiserer en aktivitet!
Hvis hele formål er at omstyrte en autoritet, der beror på en demokratisk forfatning, med mandat af vælgerne i et forfatnings båren demokrati.

Anfægter du at statsmagtens legitime volds monopool, i situationen har gjort sin pligt?
Den pligt det er som den udøvende magt, at forsvare den lovgivende magt.
Mod et på alle måder illegitimt anslag mod statens bærende demokratiske fundament.

Hvis ja, så vil jeg som borger og samfunds støtter!
Til hver en tid forsvare statens bærende demokratiske institutioner.
Mod ethvert illegitimt anslag.

Uanset om det er bevægelsen bag ungdomshuset på Jagtvej, eller som her et kup forsøg mod det tyske demokrati.

Ingen har retten til at relativisere egne handlinger, i modstrid med gældende lov og ret.
Ud fra egne forestillinger om en ny og bedre verden!

Tillykke til det tyske demokrati, og den tyske stats voldsmonopol.
I bestod prøven da det gjaldt, og I er et forbillede i situationen.
For alle os der tro på, og som bakker op om det parlamentariske demokrati.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Holger Nielsen, Steffen Gliese og Torben Kjær Andersen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Men, men, men. Det her kan vise sig at være langt mere alvorlig end det umiddelbart ser ud til. Der er sammenhænge mellem dette her anslag mod den tyske demokratiske stat, som har tråde til AFD, Pegida, QAnon, Wir-Sind-Das-Folk, ansatte inden for militæret, politiet, dommere, tidligere medlemmer af Der Bundestag i Berlin, som har direkte adgang uden kontrol til regeringsbygningen Der Bundestag. De har den nødvendige know-how til at overtage kontrollen ligesom de har adgang til store summer penge og våben. Og de er voldsparate. Og det stopper ikke ved Tyskland det her. Der er lignende kræfter mange andre steder som venter på tiden er inde. Samlet set er det et begyndende oprør mod en elite såvel politisk som økonomisk, som rager mere og mere til sig. Mange mennesker har i årevis protesteret og er ved at få nok. Det bevidnede vi i går i Tyskland. En politi indsats med 3.000 betjente som kulmination på en meget langvarig efterforskning.

Eliten rager hæmningsløst mere og mere til sig, mens flere og flere må betale de riges glide ved at knokle til det sidste alene for at overleve, mens eliten bader i værdien af deres indsats. Det gider de, meget forståeligt, ikke mere.

Jørgen Mathiasen

Det er et særpræget forsøg Jesper Johannsen gør for at holde tungen lige i munden. samtidigt med at han taler med to.

Vælgergruppen for sammensværgelsesteorier, folk der sender trusselsbreve til sundhedsminister Lauterbach, og fortalere for tyske alliancer med Rusland, genåbningen af NordSteam II etc. udgør omkring 10% ved valg til Forbundsdagen. De øvrige 90% stemmer på partier, som en bloc afviser AfD og resten af den yderste højrefløj.

Ved Venstrepartiets demonstrationer optræder nogle af de samme krav som den yderste højrefløj stiller. Derfor anstrenger partiet sig ved den slags lejligheder med at holde en tydelig fysisk afstand.

Jesper Johannsen

Jørgen Mathiasen, jeg kan anbefale dig, at se de udsendelser der køre på tysk ZDF om de seneste dages begivenheder, hvor du kan hører mere om baggrunden til dette her besynderlige kupforsøg. Det er ikke en flok amatører, som står bag.

Jørgen Mathiasen

Tungetaleri er noget AfD øver sig på i disse dage:
https://www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/reichsbuerger-razzia-afd-1...

Holger Nielsen, Steffen Gliese og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar