TERRORNETVÆRK
Læsetid: 4 min.

Hvem er hvem i det forpurrede tyske ’prinsekup’? Vi gennemgår persongalleriet

Mens den tyske regering fortsat understreger de blodige hensigter, kommer der stadig obskure detaljer frem om det formodede tyske terrornetværk. Vi gennemgår her nye oplysninger og centrale figurer
Forbundspolitiets specialenhed GSG 9 var til stede, men det forløb udramatisk, da den nobelt klædte Prins Heinrich den 13. af adelsslægten Reuss blev anholdt i sit hjem i et af Frankfurts dyreste kvarterer, anklaget for at stå i spidsen for planer om et væbnet statskup.

Forbundspolitiets specialenhed GSG 9 var til stede, men det forløb udramatisk, da den nobelt klædte Prins Heinrich den 13. af adelsslægten Reuss blev anholdt i sit hjem i et af Frankfurts dyreste kvarterer, anklaget for at stå i spidsen for planer om et væbnet statskup.

Boris Roessler

Udland
10. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det har været stormombruste dage i tyske medier, efter et sælsomt netværk fra den højreradikale yderfløj onsdag morgen blev stormet, og omkring 25 personer blev varetægtsfængslet i den største antiterroraktion i Tyskland i årtier. Her blev fundet adskillige våben samt flere kilo sølv og guld og godt en million kroner i kontanter.

Med tråde til forbundshærens skandaleramte specialenhed KSK (Kommando Spezialkräfte) var netværkets angivelige mål med et væbnet angreb på Forbundsdagen med kidnapninger og med sabotage og kaos at gennemtvinge et ’systemskifte’, der skulle før til ’et nyt tysk rige’.

Fredag blev der således offentliggjort en liste fra netværket, hvor blandt andet den grønne udenrigsminister Annalena Baerbock og SPD-forkvinde Saskia Esken optræder. Målet med listen er dog ikke specificeret.

At der overvejende er tale om en broget og løst sammenhængende skare af konspirationsteoretikere og ’rigsborgere’ har gjort debatten yderst diffus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mathias Petersen

Tak for denne gennemgang og oversigt. Det er godt nok vanvittigt og skræmmende.

Lisbeth Glud, Lise Lotte Rahbek, Jakob Silberbrandt, erik pedersen, Steffen Gliese og Marianne Wiltrup anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Ikke spor skræmmende. En lille flok pensionister der leger the Return of the Ol' Days.

Nok ikke skræmmende i forhold til deres plan. Men de ville nok kunnet have lavet skade og kostet menneskeliv under forsøg på udførelsen.
Deres konspirations teorier syntes at handle om jøder, den internationale finanselite og at Tyskland var reduceret til en afdeling af firmaet USA. Man hører ofte i nærværende avis’s kommentar spor lignende forestillinger om USA.

Lisbeth Glud, Peter Amstrup, Svend Jespersen, erik pedersen, Steffen Gliese og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Flemming Jensen

Igen igen mangler vi billeder.

Sebastian Dorset

@Jens Christian Jacobsen:
En stor del af de anholdte har relation til tyske elitehærkorps, og har både samlet våben, ammunition og eksplosiver. Jeg forstår ikke dit behov for at bagatellisere det, for de samme bevægelser findes i det små herhjemme.

uffe hellum, Inge ambrosius, Lisbeth Glud, erik pedersen og Mathias Petersen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

@Sebastian Dorset
Jeg forstår ikke, hvorfor du overdramatiserer en en meget lille gruppe af nostalgigere syd for grænsen, som det tyske Verfassungsschutz regner med højst omfatter 1200 personer, der er voldsparate (men langtfra voldskompetente). Det svarer proportionalt til, at der i Danmark var ca 100 personer med samme overbevisning. Verfassungsschutz indregner i øvrigt såkaldte 'Selbstverwalter' i den voldsparate gruppe. Denne gruppe omfatter også medlemmer af die Linke, som er et anerkendt parti der sidder i forbundsdagen. I 60erne blev gruppen af Selbstverwalter kaldt 'Kaoten.' Det var de langhårede, som røg hash og gik til demoer, der ind imellem udartede. De fleste er vist siden blevet meget fredelige.
Tyskland (og Danmark) har vist større problemer end gamle mænd med monokel og ex-faldskærmssoldater der for længe siden kunne det, der kvalificerede dem til det karske soldaterliv.
Men det politiske iscenesættelse 'bag' Reichbürgerne er langt mere interessant end den ikke-eksisterende fare som disse få gamlinge udgør. Står Rusland bag fx? Her ligger der en langt større trussel mod Vesten.