ufrihed
Læsetid: 3 min.

Indonesiens nye lov mod fri sex rammer også ytringsfriheden

Med en ny lov i Indonesien vil sex uden for ægteskab blive straffet med fængsel. Lovændringen krydres med, at retten til at protestere mod regeringens politik også begrænses. Frihed og demokrati er under pres i det konservative muslimske land
Loven mod utroskab og sex uden for ægteskabet gælder også for turister, som der i 2019 var 16 millioner af i det stærkt muslimske land.

Loven mod utroskab og sex uden for ægteskabet gælder også for turister, som der i 2019 var 16 millioner af i det stærkt muslimske land.

Matt Hunt

Udland
8. december 2022

»Det er på tide, at vi træffer en historisk beslutning og ændrer straffeloven, så vi forlader den straffelov, vi har arvet fra kolonitiden.«

Sådan lød det fra den indonesiske minister for justits- og menneskerettigheder, Yasonna Laoly, tirsdag 6. december, efter en kontroversiel lovændring blev stemt igennem med opbakning fra alle parlamentets partier.

Her vedtog det indonesiske parlament en lovændring, der betyder, at sex før ægteskab bliver straffet med fængsel i op til et år. Og ikke nok med det kan »fornærmelser« af præsidenten også resultere i fængselsstraf. Og det er faktisk ikke slut endnu, for med lovændringen forbydes det også for par at bo under samme tag, hvis ikke de er gift, samtidig med at promovering af prævention bliver forbudt. Ovenstående falder under betegnelsen »morallove« i det østasiatiske land. Det skriver The Guardian.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Utroligt, at folk finder sig i det.

Lise Lotte Rahbek

Okay.. kan landet så forvente færre tilrejsende via fly, så er der dog een god vinkel på sagen, selvom den er sørgelig lille.