Analyse
Læsetid: 6 min.

Kongresudvalg opfordrer Justitsministeriet til at retsforfølge en politisk svækket Trump

Kongresudvalget, der skulle finde frem til de ansvarlige for stormen på Kongressen 6. januar 2021, peger i en afstemning på Donald Trump. Udvalget vil have Justitsministeriet til at rejse tiltale mod den tidligere præsident, men en retssag kan blive svær at vinde
Daniel Hodges og Michael Fanone og politibetjent Harry Dunn, der alle var på vagt under stormløbet mod Kongressen og har vidnet for 6.-januar-komiteen, lytter til den sidste og afsluttende redegørelse.

Daniel Hodges og Michael Fanone og politibetjent Harry Dunn, der alle var på vagt under stormløbet mod Kongressen og har vidnet for 6.-januar-komiteen, lytter til den sidste og afsluttende redegørelse.

Evelyn Hockstein

Udland
21. december 2022

I juni sidste sommer kunne ingen have vidst, at en hel måned med tv-transmissioner af høringer i et kongresudvalg om den voldelige opstand mod Kongressen den 6. januar 2021 ville skrive sig ind i USA’s samtidshistorie som den mulige begyndelse til enden for Donald Trumps politiske kometkarriere.

For blot et halvt år siden syntes den tidligere præsident stadig at være den urørlige leder af Det Republikanske Parti. De færreste republikanske politikere turde dengang kritisere Trumps standhaftige postulat, at det var ham – og ikke Joe Biden – der havde vundet præsidentvalget i 2020.

I løbet af foråret havde utallige republikanere været i audiens i Mar-a-Lago for at anmode Trump om at støtte dem i primærvalget mod republikanske rivaler. En enkelt positiv ytring fra ekspræsidenten til hans kernevælgere kunne gøre en kæmpe forskel for udfaldet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her