Opstanden i Iran
Læsetid: 5 min.

Et presset iransk regime er begyndt at henrette demonstranter

Præstestyret har henrettet den anden dødsdømte i forbindelse med opstanden. Menneskerettighedsorganisationer frygter, at det kun er begyndelsen. Henrettelserne bruges ikke kun til at intimidere demonstranterne, men sender også et signal til regimets tilhængere om beskyttelse
Henrettelsen af den 23-årige Majidreza Rahnavard i sidste uge i byen Mashhad i det østlige Iran. Det skete ved den forhadte metode: offentlig hængning fra kran.

Henrettelsen af den 23-årige Majidreza Rahnavard i sidste uge i byen Mashhad i det østlige Iran. Det skete ved den forhadte metode: offentlig hængning fra kran.

AFP/Ritzau Scanpix

Udland
20. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

ISTANBUL – For første gang i årevis er præstestyret i Iran igen begyndt at anvende de forhadte byggekraner. Siden begyndelsen af 2010’erne har regimet efter sigende ellers foretrukket hængninger i galger bag lukkede døre, men nu henretter regimet altså igen offentligt med hejseværker over byen.

Senest gik det ud over den 23-årige mand Majidreza Rahnavard. Han blev henrettet i sidste uge i forbindelse med protesterne mod regeringen, som nu har varet i over tre måneder. Officielt er Majidreza Rahnavard den anden person, der lider denne skæbne.

Det iranske nyhedsbureau Mizan, der fungerer som regimets talerør, offentliggjorde en række billeder af den 23-årige Rahnavard hængende fra kranen. Hans hænder og fødder var bundet, og han havde en sort pose over hovedet. Kranen løftede ham ifølge nyhedsbureauet AP langsomt, mens han stadig var i live, indtil han blev kvalt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er en god og rigtig artikel, men det er helt utilstedeligt, at Information illustrerer den med et billede af en mand, som bliver henrettet. Er I gået fuldstændig fra forstanden?

Hvis folk vil se den slags, kan de sikkert let finde det ved en søgning på nettet. Jeg vil i hvert fald ikke betale for en avis, som offentliggør den slags billeder.

Det er den virkelighed afviste asylansøgere skal sendes hjem til.
Men det er garanteret ufarligt, når det ses med danske politikeres og diverse udlændingestyrelse/udsendelsesstyres øjne.

Erik Karlsen, Rasmus Kristiansen, Alan Frederiksen, Eva Schwanenflügel, Lasse Gram-Hansen, Peter Meyling og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Hvis nogen skal straffes , så må det værre de lang skæggede fundamentalistiske
imaner og præstjævle, der vi leve i den mørke tidsalder.

Tak for at vise billede, der i den grad illustrerer et modbydeligt regime. Vigtigt