Analyse
Læsetid: 4 min.

Qatargate: Spektakulær korruptionsskandale i Europa-Parlamentet kommer på et dårligt tidspunkt

Fire personer er anholdt i Bruxelles i en spektakulær korruptionssag med tråde til Qatar. Timingen er dårlig, fordi EU samtidig forsøger at få Ungarns Viktor Orbán til at rette ind efter unionens retstatsprincipper. Sagen underminerer EU’s moralske autoritet
En af de centrale personer i Qatargate er græske Eva Kaili, der før korruptionsskandalen var næstformand i Europa-Parlamentet med ansvar for Mellemøsten. Fra talerstolen i Parlamentet har hun lovprist Qatar, og kort før VM i fodbold begyndte, var hun på besøg i ørkenstaten.

En af de centrale personer i Qatargate er græske Eva Kaili, der før korruptionsskandalen var næstformand i Europa-Parlamentet med ansvar for Mellemøsten. Fra talerstolen i Parlamentet har hun lovprist Qatar, og kort før VM i fodbold begyndte, var hun på besøg i ørkenstaten.

Ritzau Scanpix

Udland
13. december 2022

Der tegner sig et billede af en omfattende korruptionsskandale, som inkluderer Qatar, designertasker med tusindvis af euro i knitrende pengesedler og en sag, som kan true EU’s troværdighed i spørgsmålet om retsstatsprincipperne.

Fredag kunne de belgiske medier Le Soir og Knack fortælle, at belgisk politi har gennemført blandt andet 16 ransagninger, hvilket har ført til fire anholdelser som en del af en massiv kampagne rettet mod korruption i Europa-Parlamentet. Sagen er nu blevet kendt som ’Qatargate’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Den underminerer vel ikke, den viser at eu ønsker (kan) at gøre noget ved den korruption alle ved er der...

Rolf Andersen, Malcolm McGugan, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Troels Ken Pedersen, Harald Viuff og Eric Mård anbefalede denne kommentar
Christian de Thurah

Skandalen kommer på et dårligt tidspunkt, siger overskriften. Hvornår mon et godt tidspunkt kunne være?

jens nielsen, Ete Forchhammer , Rolf Andersen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Lise Lotte Rahbek, Ole Olesen og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Pladder politikerne i EU står udstillet med deresbarnlige naivitet, - hvordan kan forkvinden for EU stille sig op og spille dummere end dum på det samlede EU's vegne.

Påvirkningen af EU's politik sker dagligt via såkaldte lobbyister, der betales uhyrlige summer for deres arbejde med at påvirke EU's beslutninger, og tidligere har der været sager om giftstoffer enten på den ene måde eller anden måde forbrugt indenfor EU i alle sektorer af samfundet fra landbrug til industri.

Når det så også er sket så direkte som tilfældet er, viser blot at der findes de politikere der ikke skelner mellem hverdagens lobbyisme, og så den mere direkte betalte til politikerne; " for hvornår er det lobbyisme og hvornår er det korruption", - gaverne og de mange gode frokoster på de fineste restauranter, - blot for samtalens skyld"!?

Der skal langt mere styr på lobbyisterne og politikerne samvær - hvornår, med hvem, hvor henne, hvem betalte osv., osv., - hvilke emner blev berørt osv., osv., hvem andre var deltagere osv., osv.,..

Per Christensen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Ole Olesen og Anders Lundkvist anbefalede denne kommentar
Per Christensen

Hvordan kan man have tiltro til og respekt for en organisation, som flytter mellem Bruxelles og Strassbourg en gang per måned, uagtet det ikke skaber nogen som helst værdi for EU borgerne?

Hvorfor omfatter EU's lobbyismeregler ikke tredielande?