hongkong
Læsetid: 14 min.

I det genåbnede Hongkong er demokratikampen fortrængt til skyggen og fængslerne

Pandemien isolerede Hongkong og satte en stopper for de massive historiske demokratiprotester, der opslugte millionbyen i 2019. Information har besøgt byen, hvor grænsen atter er åben, men hvor de unge vil væk, mens en anspændt stemning har lagt sig over den før så ukuelige metropol
Ching er ansat i finansdistriktet Central, men er også aktiv i en gruppe af frivillige, der støtter tiltalte og fængslede fra de igangværende sager efter protestbølgen i 2019.

Ching er ansat i finansdistriktet Central, men er også aktiv i en gruppe af frivillige, der støtter tiltalte og fængslede fra de igangværende sager efter protestbølgen i 2019.

Long Hei Chan

Udland
18. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

For over tre år siden kæmpede de for deres sag på gaderne i Hongkong, mens hele verden fulgte med. Denne januardag danner en grå og steril bygning i bydelen Wanchai rammen om deres kamp, som nu finder sted mod paragraffer og love på anklagebænkene rundt omkring i bystyrets mange retslokaler.

»Jeg håber, der kommer en hurtig afgørelse i dag. Jeg magter ikke mere af dommerens belærende bullshit.« Den unge og tydeligt utilfredse mand foran os er mødt op i distriktsretten for at vise moralsk opbakning til en af de tiltalte. Det samme er mange andre. Køen vokser sig længere og tager nu flere sving rundt om en opstillet afspærring. En ældre retsbetjent deler billetter ud, så der er siddepladser til alle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her