USA
Læsetid: 4 min.

Politidrab i Memphis genstarter debatten om amerikansk politivold

USA’s offentlighed er igen oprørt over endnu et udslag af voldsom politibrutalitet. I dette tilfælde var både offer og gerningsmænd sorte, og det peger på, at problemet stikker dybere end raceproblematik, vurderer eksperter
Over weekenden har flere amerikanske storbyer, her ved Times Square i New York, lagt asfalt til demonstrationer mod politivold efter politidrabet i Memphis.

Over weekenden har flere amerikanske storbyer, her ved Times Square i New York, lagt asfalt til demonstrationer mod politivold efter politidrabet i Memphis.

Yuki Iwamura/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
31. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Den amerikanske offentlighed er rystet efter offentliggørelsen af fire videoklip fredag, der lige siden har cirkuleret i viral udbredelse på amerikanske tv-kanaler og sociale medier. Fra forskellige perspektiver ses, hvordan fem politibetjente i Memphis, Tennessee, den 7. januar 2023 tæver løs på den ubevæbnede 29-årige afroamerikanske pakkepostchauffør Tyre Nichols.

Deres flere minutter lange voldsorgie omfatter knytnæveslag, spark i hovedet, angreb med jernstave, peberspray og stød fra en strømpistol.

De fem politifolk – alle sorte – sagde efterfølgende, at de stoppede Nichols for hensynsløs kørsel, men kan ikke dokumentere den. De sagde også, at Nichols forsøgte at stjæle en tjenestepistol, men det ses ingen steder i videomaterialet, der stammer fra et overvågningskamera og deres egne kropskameraer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Politiold og krig er et resultat af et omsiggribende, uerkendt, men altid stedværende og manglende----
----- svigtende selvværd.

I den tid vi nu går ind i, vil kun de farveblinde overleve.

Voldsdyrkelse indgår i alverdens underholdning - og har gjort det siden Romertiden...

NU, har fjendebilleder helt ned i hverdagen - mord og krig.... gjort vold til underholdnings industri, med en hastighed som er svær at stoppe....

Film - mord, had, trusler, fjendebilleder - ja, selv animations film for børn / computerspil er en selvfølgelig hverdag .

Når den digitale udvikling samtidig gør det muligt at påvirke, overalt....så er den voldsparate kultur skabt, som til enhver tid rammer minoriteterne !

Glæden ved vold er den samme sygdom, hvad enten den er formaliseret som sport, eller en krig langt væk imod brune mennesker, eller udført af politi-bødler, der skal stoppe farlige kriminelle, eller TSA, der skal "beskytte" os imod farlige terrorister ved at underkue uskyldige rejsende.

Underkuelse af civile er ALTID konsekvensen, når vi vedtager at "gøre noget", og vi ønsker at gøre ondt imod nogle abstrakte fjender. Virkeligheden er, at ofrene er vores egne børn eller os selv!

Når magtliderlige politikere vræler op om bandepakker og visitationszoner og bedre forhold for politiet og tryghedspakker, så taler de om mere magt til at tyrannisere nogle "fjender", og det, som sker i virkeligheden, det er at nogle øvrighedspersoner får magt til at underkue civile, det vil sige os allesammen.

Jeg væmmes, fordi jeg synes, det er så ufattelig gennemskueligt, og fordi jeg slet ikke forstår, hvorfor venlige og fredelige danskere kan falde for den slags anti-borgerrettigheds-tiltag. Jeg væmmes, fordi deres ønske om at gøre andre mennesker ondt, overgår deres ønske om at deres egne børn kan leve i frihed, uden frygt for autoriteterne.

Jeg er overhovedet ikke i risiko, jeg er ikke værd at berøve, og politiet kan godt se, jeg er ufarlig, men kan de forbandede idioter ikke se, at vores egne børn risikerer at få tæsk af politiet, og risikerer at blive behandlet uhøfligt i lufthavnen?

Uniformerede servicearbejdere er godt for trygheden, men bevæbnede og voldelige øvrighedspersoner er noget lort.