Analyse
Læsetid: 3 min.

Tysklands nye mand i »katapultsædet«: Delstatspolitiker skal fikse forbundshæren

Olaf Scholz har tøvet – og nu overrasket med valget af delstatspolitikeren Boris Pistorius som ny tysk forsvarsminister. Han har en enorm opgave foran sig
Boris Pistorius blev tirsdag udnævnt til ny tysk forsvarsminister. Han er tidligere overborgmester i Osnabrück og har siden 2013 været indenrigsminister i Niedersachsen, hvor han især har gjort sig bemærket på migrations- og integrationsområdet

Boris Pistorius blev tirsdag udnævnt til ny tysk forsvarsminister. Han er tidligere overborgmester i Osnabrück og har siden 2013 været indenrigsminister i Niedersachsen, hvor han især har gjort sig bemærket på migrations- og integrationsområdet

Julian Stratenschulte

Udland
19. januar 2023

Det blev mildest talt en blandet modtagelse, socialdemokraten Boris Pistorius fik i de tyske medier, efter kansler Olaf Scholz tirsdag overraskende udpegede ham som ny tysk forsvarsminister efter den sært malplacerede Christine Lembrecht: En usædvanligt rutineret politiker, en kender af sikkerhedspolitik og en slagfærdig fighter, der selv har aftjent halvandet års værnepligt. Eller en stort set ukendt regionalpolitiker, der ikke har synderligt kendskab til udenrigspolitik og taler middelmådigt engelsk.

På papiret er Pistorius politisk rutineret: Den tidligere overborgmester fra Osnabrück har siden 2013 været indenrigsminister i Niedersachsen, hvor han især har gjort sig bemærket på migrations- og integrationsområdet. Ligesom Scholz er han oprindeligt jurist – og ligesom Scholz har han forgæves prøvet på at blive formand i SPD.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Andersen

Han taler måske middelmådigt engelsk, men til gengæld fransk og russisk. Hvad taler Lars Løkke mon?

https://www.rundblick-niedersachsen.de/der-mann-der-viele-sprachen-spric...

Erik Karlsen, Peter Beck-Lauritzen og Jan Damskier anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Ønsker ham succes med at sende Leopard 2 til Ukraine. Ukraine har brug for dem, her og nu. Ellers får Tyskland selv brug for dem, når Putin total-mobiliserer. Abrams burde ikke være en forudsætning for at stoppe Putin. At det tyske bundesværn er underfinancieret, er ikke nyt. Spørg van der Leien! Der har cirkuleret "brune" kuverter indenfor forsvaret i Tyskland, hvilket jo også er udbredt i Rusland! Om Scholz er tilbageholdende med at sende Leoparder, fordi han er bange for russisk propaganda, er da helt uforståeligt/kan da ikke være rigtigt! Hvornår har Putin været ærlig og sandfærdig? Send flere våben til Ukraine og Putin hjem.

Michael Hullevad, Erik Tvedt, Willy Johannsen, Nels Friis Christensen og Jacob Nielsen anbefalede denne kommentar