Krigen i tal: Over 7.000 dræbte civile og 149.000 ødelagte boliger

Siden februar sidste år har krigen i Ukraine drevet millioner på flugt og forvoldt skader for mange milliarder dollar. Krigen har også haft betydning for resten af kloden, ramt verdensøkonomien hårdt og bidraget til den aktuelle fødevarekrise
Siden februar sidste år har krigen i Ukraine drevet millioner på flugt og forvoldt skader for mange milliarder dollar. Krigen har også haft betydning for resten af kloden, ramt verdensøkonomien hårdt og bidraget til den aktuelle fødevarekrise

YASUYOSHI CHIBA

Udland
15. februar 2023

Konsekvenserne af Putins invasion har været enorme og strækker sig bredere, end man umiddelbart skulle tro. Information genfortæller her Ukraine-krigen gennem udvalgte tal.

Et land i ruiner

Siden den 24. februar sidste år er der blevet forårsaget skader i Ukraine for i alt 137,8 milliarder dollar, lyder beregningen fra Kyiv School of Economics. I grafikken nedenfor ses, hvordan skaderne fordeler sig på forskellige typer af bygninger og faciliteter. Tallene er opgjort i december og dækker erstatningsomkostningerne. I alt estimeres 149.300 beboelsesejendomme at være ødelagte eller beskadiget – herunder 131.400 huse, 17.500 lejlighedskomplekser og 280 kollegier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henrik Leffers

"Jeg er sikker på, at Rusland lige nu er under et meget stort pres fra deres allierede (Kina & Indien og over halvdelen af verdens befolkning) for at bruge atomvåben,"

What???

Hvor har du det fra?

Tværtimod - Kina ønsker ikke at Rusland bruger atomvåben. Lige pt. er risikoen for atomkrig ikke overhængende, Begge parter søger at vinde op slagmarken.

Nels Friis Christensen, Jens Thaarup Nyberg, Eva Schwanenflügel og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Danny Hedegaard

USA og verden ville være bedre stillet, hvis så formidable militære ledere som Chairman of the Joint Chiefs Gen. Mark Milley og US Defense Secretary Lloyd Austin, stillede op, og hvis de blev valgt som civile til præsident for USA.

Hver gang jeg ser dem tale på Youtube, sidder jeg med tanken om, hvor forfærdelig det må være for dem, at den civile politiske ledelse af USA er så dysfunktionel.
Og i vid udstrækning også inkompetent.

USA's militær og militære ledelse er intakt som en elite indenfor ledelse, med ressourcer og kapaciteter.
Som efterhånden bliver mere og mere afkoblet et civil samfund, med en civil ledelse i forfald.

Jeg tror og håber på at de 2 herrer vil forblive en garanti for verden, mod at enhver idiot der måtte blive valgt af folket, ikke får lov til at forårsage at USA fører verden til afgrundens rand.

Russia has lost ‘strategically, operationally and tactically,’ top US general says
https://www.youtube.com/watch?v=MK9PzKrk_UQ

Ellers, kunne det interessere, så har jeg forfattet et indlæg om et Ukraine version 2 efter Ukrainsk sejr over Rusland:

Krigen i Ukraine - februar 2023

Indlæg!
(Mig)
Hvor tragisk denne krig end er, så tror jeg at en total sejr til Ukraine, og en betingelsesløs russisk kapitulation.

Vil kunne omsættes til en gigantisk succes for genopbygningen af Ukraine, efter en endelig sejr over Rusland.
https://www.krigeniukraine.org/post/krigen-i-ukraine-februar-2023

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Danny Hedegaard@

Jeg ser det ikke ske, og kan slet ikke følge din observering, i hvilken verden skulle Rusland give op ? jeg så freden komme i morgen, som alle andre, men det ikke realistisk, og det manglet debatten, det er realistisk at forhandle fred, når de 2 lande er parate, det desværre ikke ud til det lige er på trapperne, men vi skal helt klart ikke lade os blinde af ønsketænkning, om Ukraine vinder lige om lidt, den svale har vi hørt på siden krigens start, og det må snart gå op for folk, at verden ikke er så enkel, vi sendte jo heller ikke våben til Irak da USA ulovligt indvaderede og besatte en suveræn stat ( Irak )

Jesper Johannsen

"Tværtimod - Kina ønsker ikke at Rusland bruger atomvåben"

Nå.

Kina har ikke råd til at provokere handelssanktioner med USA eller resten af Vesten. Kina's strategi er ikke så meget militært, som den er økonomisk. Desuden. Xi Jinping er afhængig af fortsat vækst i Kina for at have den kinesiske befolknings gunst.

Men er Kina først klar, så får piben en helt helt anden lyd. Lige nu er Kina's mål at få verdens største økonomi, hvilket de er mere end godt på vej til og som er absolut afgørende for Kina's fremtid. Dernæst er det Kina's mål at blive absolut førende på afgørende fremtidige nøgle teknologier som f.eks. kunstig intelligens og halvleder/microchip fremstilling. Og i 2047, at være verdens største militær magt, som kan slå USA til en hver tid.

Indtil da vil Kina holde forholdsvis lav profil. Som f.eks. ikke at støtte Rusland bruger atomvåben i Ukraine for nu.

Der mangler to meget væsentlige tal i denne glimrende redegørelse for “frihedens pris”, for at til bunds forstå dimensionen af denne tragedie. Det ene er antallet af ukrainske militære tabstal og så det russiske antal af dræbte indkaldte soldater såvel som de private lejemordere, der alle er blevet slagtet på slagmarken. Alle er ofre for en absolut meningsløs krig og alle er en del af prisen for vores frihed som de betaler med deres liv. Ikke vores liv. Godt at vi kun er sofakrigere!

Det får mig til også at reflekter kort over den helt latterlige diskussion om hvem der “vinder”. Alle har jo allerede tabt. Få nu ind i hovedet at de eneste der har vundet er militærindustriens aktieholdere (de 40 af de 100 mest profitable firmaer i 2022) og de eneste der virkelig scorer kassen snart er den internationale bygge industri som vrider deres små fede hænder i begejstring over det mekka der snart er til rådighed med
genopbygningen af ruinerne som krigen efterlader og som er så grusomt redegjort for i denne artikel.

Kim Morten Nissen og Jørgen Tryggestad anbefalede denne kommentar
Henrik Leffers

Beklager jeg først svarer meget sent, men jeg læser ikke Inf. ret meget mere. Men hvis i er uenige i, at Kina støtter Rusland massivt, så se hvem der i dag er Kinas atomgaranti! Og da USA har en meget stor del af deres atombevæbnede hangarskibe liggende lige udenfor Kinas territorial grænse, som alle vil blive trukket tilbage til Stillehavet, når Kina beslutter, at Taiwan igen skal være en del af Kina. -Men Biden har lige besluttet, at USA vil forsvare Taiwan, så burde i måske se lidt på, hvad en lukning af Mærsks enorme (skattefri!) fortjeneste på Kinas handel, som Kina lige nu er afhængig a. Men Kina har i løbet af de sidste år udvidet deres handelsflåde rigtigt meget, så de snart er uafhængige af andres handelsskibe! Det kunne føre til, at Mærsk går konkurs, og det har DK ikke råd til!