Analyse
Læsetid: 7 min.

Labour-leder Keir Starmers strategi er at være alt andet end Jeremy Corbyn

Efter Boris Johnson, Liz Truss og den endeløse række af skandaler i Storbritanniens konservative regering er Labour meget langt foran i målingerne. I ly af uroen trækker partiet mod højre. Jeremy Corbyn er endegyldigt bandlyst, og den ny leder, Keir Starmer, taler nu »ofte« med Tony Blair.
Labours leder, Keir Starmer, har medvind. En ny YouGov-måling giver Labour 50 procent af stemmerne mod 22 procent til Det Konservative Parti.

Labours leder, Keir Starmer, har medvind. En ny YouGov-måling giver Labour 50 procent af stemmerne mod 22 procent til Det Konservative Parti.

Ian Forsyth

Udland
28. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I Tony Blairs sidste tid som oppositionsleder, op til valget i 1997, fokuserede han først og fremmest på ikke at gøre noget forkert. Han var som »en mand, der forsøger at bære en uvurderlig kinesisk vase henover et kraftigt poleret gulv«, som en af hans kolleger beskrev det.

Labour var så langt foran i meningsmålingerne, og det var så længe siden, at partiet havde været ved magten. Det måtte bare ikke gå galt.

Partiets nuværende leder, Keir Starmer, befinder sig i dag i en lignende situation. En ny YouGov-måling giver Labour 50 procent af stemmerne mod 22 procent til Det Konservative Parti. Omsat til mandater lyder et sådant resultat endnu mere dramatisk. Over 500 til Labour og små 50 til de konservative.

Der skal senest være valg i januar 2025, og den slags målinger efterlader ikke ligefrem Rishi Sunaks konservative regering med et stærkt incitament til at udskrive det før tid. I næsten to år skal Keir Starmer altså formentlig bære rundt på den uvurderlige vase.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Demokratiske valg ville være en god ide Også i Storbritannien. - Og i øvrigt et egentlig socialistisk parti. Slet ikke Tony Blair, eller hans kopi.

Hans Larsen, erik jensen, uffe hellum, Espen Bøgh, Per Klüver, Torben K L Jensen, David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Steen K Petersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

*egentligt

Per Christensen

Jan Damskier, med J Corbyn flirtede Labour med at blive "et rigtigt socialistisk parti"; dvs. tæt på kommunisme. Det viste sig at det var der meget få som ville have. Heldigvis!

Jørgen Munksgaard og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

'..Labour er et radikalt parti, et protestparti, et betonsocialistisk parti, et antisemitisk parti.'
I modsætning til Per Christensen ville jeg gerne have haft, at Corbyn havde fået tid til at omforme det britiske klassesamfund. Men citatet ovenfor illustrerer med få ord de smædekampagner som partiet og Corbyn blev udsat for, da det engelske borgerskab - med rette - blev forskrækket over tilslutningen til Corbyns socialisme.
Socialismen kommer igen Per. Forholdene i det engelske klassesamfund er blevet værre suden Corbyn stid i spidsen for partiet.

Hans Larsen, erik jensen, uffe hellum, Anders Reinholdt, Christian Mondrup, Jan Damskier, Per Klüver, Mette Johansson, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Michael Larsen, Jørgen Tryggestad, David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Mogens Holme og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Colin Bradley

Egentlig en imponerende præstation for en mand der ikke kan svare på hvilket køn det er der har livmoderhalsen

Colin Bradley

Egentlig en imponerende præstation for en mand der ikke kan svare på hvilket køn det er der har livmoderhalsen