Valg i Nigeria
Læsetid: 5 min.

Lørdag går Nigeria til valg. Men frygten for desinformation lurer

Nigerianerne står over for et af de mest nervepirrende valg i 23 år. Men truslen om valgrelateret vold er den højeste længe, og valgkampen har undervejs været præget af systematisk spredning af desinformation fra flere politiske partier
Valgkampen i Nigeria har været præget af systematisk spredning af desinformation. Dertil er det en stor logistisk udfordring, når der afholdes valg i et land som Nigeria med 220 millioner indbyggere.

 

Valgkampen i Nigeria har været præget af systematisk spredning af desinformation. Dertil er det en stor logistisk udfordring, når der afholdes valg i et land som Nigeria med 220 millioner indbyggere.

 

John Wessels

Udland
25. februar 2023

Når Nigerias valgsteder åbner lørdag kl. 8.30, bliver det med sved på panden, for de involverede 93 millioner registrerede vælgere skal nemlig afgive deres stemme ved et valg, hvor den usædvanlige kandidat Peter Obi kan snuppe sejren foran de konventionelle kandidater Bola Tinubu og Atiku Abubakar. Og valghandlingen bliver ikke uden udfordringer.

Ude på valgstederne skal en ny elektronisk teknologi tages i brug for første gang, hvilket har rejst en række bekymringer for, om den vil fungere tilsigtet. Samtidig er truslen om valgrelateret vold høj, og det frygtes, at borgere vil afholde sig fra at møde op på valgsteder af bekymring for deres sikkerhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her