I sin tale til nationen tordner Putin mod Vesten og forbereder russerne på en langvarig krig

Rusland suspenderer sin deltagelse i den såkaldte Ny START-aftale om atomnedrustning. Det annoncerede Putin, da han tirsdag formiddag talte til det russiske parlament få dage før årsdagen for invasionen af Ukraine. Her gentog han mange af de velkendte russiske narrativer og undlod at stille en afslutning på krigen i udsigt
Russiske matroser følger Vladimir Putins tale til nationen tirsdag formiddag.

Russiske matroser følger Vladimir Putins tale til nationen tirsdag formiddag.

Udland
22. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

USA er hovedansvarlig for krigen, Ukraines »nynazistiske« regering tjener ikke ukrainernes interesser, og Rusland har gjort alt for at løse situationen på fredelig vis. Sådan lød hovedbudskaberne fra den russiske præsident, Vladimir Putin, da han tirsdag formiddag afholdt sin årlige tale til det russiske parlament for første gang siden 2021.

Timingen var bemærkelsesværdig af flere grunde. Fredag er det årsdag for invasionen af Ukraine, og talen fandt sted, alt imens Ukraine frygter en ny storstilet, russisk offensiv. En offensiv, som vi ifølge NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg allerede har set begyndelsen på. Mens Putin talte, var den amerikanske præsident Joe Biden desuden landet i Polen efter at have tilbragt mandagen i Kyiv, og netop USA var et af omdrejningspunkterne i talen tirsdag formiddag.

Klokken 10:06 trådte Putin ud foran scenetæppet i Gostinyj Dvor-palæet i Moskva. Med sin sædvanlige, afmålte mine indledte han sin tale til de omkring 1.000 fremmødte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Hvordan kan nogen sige at han tænker rationelt ? - Han er jo bindegal.

Torben Siersbæk, Lillian Larsen, Torben Lindegaard, Jørgen Mathiasen, Rasmus Kristiansen, Jens Christensen, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Holger Nielsen, Kim Morten Nissen, Alvin Jensen og Willy Johannsen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Jeg sad og ventede på de kritiske spørgsmål fra den russiske presse.

Torben Siersbæk, Torben Andersen, Torben Lindegaard, Jørgen Mathiasen, Steffen Gliese, Peter Beck-Lauritzen, Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Holger Nielsen, Alvin Jensen, Thomas Andersen, Claus Gårde Henriksen, søren ploug, Lasse Schmidt og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Putin=lystløgner. Send flere våben og "lystløgneren" hjem. Gosh, hvor er jeg træt af Putin! Hvordan kan Putin være kommet så langt?

Torben Siersbæk, Kim Houmøller, Rasmus Kristiansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Det er da altid noget at begge præsidenter tænker krigen i det lange perspektiv, eftersom det kun tager et sekund at trykke på den røde knap. Men om det så også betyder at tingene trækker ud, kan man kun gætte på.

Jeg har min jeton på USA, som for én gang skyld har fuld opbakning fra (næsten) alle civilicerede lande kloden rundt og mit gæt er at Rusland bliver henvist til at male sig helt op i et hjørne, før der forhandles grænser, som sagtens kunne ende med de får lov til at beholde både Krim og Donbas. Men de skal ned med nakken først og det skal de for at vi kan være helt sikre på orkerne ikke står der igen om føje år.

Russerne elsker paralleler til WW2 og først når de er lige så svage som Tyskland i 1946, kan der forhandles en nogenlunde langtidsholdbar fred og den vil, for at kabalen skal gå op, være uden Putin. Heldigvis har han, ligesom alt mullgt andet, også en udløbsdato.

Antoniette caldera og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Denne konflikt er ikke kun et rent opgør mellem de anakronistiske kæmpeøgler USA og Rusland, men truer med at inddrage resten af verden.

For USA må Rusland for alt i verden ikke vinde i Ukraine, og for Kina må Rusland for alt i verden ikke tabe, og så har vi balladen, som vi trække i langdrag.

Derudover er føres der sideløbende en økonomisk krig , hvor bla. Bric landenes økonomiske samarbejde og deres planer om en alternativ international valuta, vil truer dollarens stilling, hvilket kunne bringe USA i knæ.

We aint seen nothing yet.

Hans Aagaard, Steen K Petersen, Rasmus Kristiansen, Jeppe Bundgaard , jens christian jacobsen, Anders Graae, Carsten Munk og fin egenfeldt anbefalede denne kommentar

Vi er nødt til at tage den virkelighed som vore modstandere tror på alvorligt. Ved at gøre dem til grin og kalde dem løgnere opnår vi kun råb, skrig og skænderi = krig. Sandheden er altid "på den anden side" , løgnen alles virkelighed i krig.

Jeppe Bundgaard , Jan S. Jensen, Hans Aagaard, Arne Albatros Olsen, Palle Yndal-Olsen, Steen K Petersen, Rasmus Kristiansen, Nova Lone Jespersen, Jens Thaarup Nyberg og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

@fin egenfeldt

Putin tror formentlig ikke på sine egne historier - løgnene tjener det formål at få naive vesterlændinge til at tage Ruslands side, og det gør de godt. Men at lyve for at opnå mål på bekostning af andre må aldrig blive basis for andet end udskamning.

Torben Siersbæk og Antoniette caldera anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

@fin egenfeldt

Hvem er "vore modstandere"?

Antoniette caldera

@ Lasse Schmidt

"lögnene tjener det formål at få naive vesterländinge til at tage Ruslands side"

Vel ikke kun vesterländinge men mennesker i hele Verden og ikke mindst det russiske hjemmepublikum, som helst skal tro på historien om, at de forsvarer sig mod en ond omverden.

Det burde ikke väre så svärt at forstå, at et land, som har invaderet et andet land for at udvide sit territorium og magt gerne vil have det til at se ud, som om der er tale om forsvar snarere end angreb, og at det er "de andre", der er problemet.

https://dansketaler.dk/tale/adolf-hitlers-tale-i-den-tyske-rigsdag-1939/

Antoniette caldera

Hitler 1939: "Men fredskærlighed og uendelig tålmodighed må ikke forveksles med svaghed, endsige fejhed!"

Putin 2023: "Rusland har gjort alt for at löse situationen på fredelig vis"

Fortsät selv sammenligningen ad libitum.

@Antoniette caldera

Ja, der er desværre rigeligt med sammenligninger at tage af. Det er mærkeligt, hvor mange der nægter at se den rå fascisme, der råber dem lige ind i ansigtet.

Antoniette caldera

@ Lasse Schmidt

Måske fordi det er en ubehagelig sandhed at se i øjnene? Den betyder jo blandt andet, at der ikke er udsigt til nogen nemme og hurtige løsninger.