Klimakatastrofer
Læsetid: 4 min.

Dødbringende oversvømmelser, hedebølger og terminal diagnose for den arktiske is. Her slog klimaforandringerne igennem i det forgangne år

Klimakatastroferne bliver flere og rykker tættere på. Information har udvalgt nogle af de alvorligste eksempler på konsekvenserne af klimaforandringerne, vi så i løbet af 2022
I sommer blev dele af Pakistan blev lagt under vand, da landet ramt af »årtiets monster-monsun«.

I sommer blev dele af Pakistan blev lagt under vand, da landet ramt af »årtiets monster-monsun«.

Fida Hussain/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
21. marts 2023

FN’s klimapanel, IPCC er kommet med sin seneste synteserapport – den sidste før 2030. Dykker man ned i rapportens konklusioner, tegnes et alarmerende billede. For klimaforandringer er ikke alene noget, vi kan læse om. De er her allerede, og de har voldsomme konsekvenser verden over.

Her kommer et udpluk af katastrofer fra det seneste år, der peger på sammenhæng med menneskeskabte klimaforandringer. 

Katastrofale oversvømmelser i Pakistan

I løbet af juli, august og september blev Pakistan offer for det, landets miljøminister betegnede »årtiets monster-monsun«. Store dele af landet blev lagt under vand med voldsomme følger. Over 1.700 menneskeliv er tabt, og 7,9 millioner pakistanere er nu internt fordrevne, ifølge Røde Kors.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bruno Petersen

Det er jo rystende læsning. Kom til at tænke over om artiklen er “Københavneri”. I så fald er jeg glad for at være københavner. Min datter vil nok - selvom om hun er udemærket klar over klimakrisen, tidligere vegetar og københavner nok bede mig om at være lidt mere positiv, underforstået: bringe noget andet “stof” lpå banen. Gad vide om Støjberg og venner læser den slags?