Fremtidens befordring
Læsetid: 5 min.

Er elløbehjul grøn transport eller en livsfarlig øjebæ? Det stemmer Paris om på søndag

Elløbehjulenes indtog i Europas store byer er både populært og kontroversielt. Søndag afholder Paris folkeafstemning om, hvorvidt det skal forbydes at leje dem fra tjenester som Lime, Dott og Tier. Spørgsmålet er, om elløbehjul er grønne, og hvordan de skal reguleres
Særligt unge bruger elløbehjulene til at bevæge sig rundt i Paris, og de er de senere år blevet en integreret del af byens transportmønstre.

Særligt unge bruger elløbehjulene til at bevæge sig rundt i Paris, og de er de senere år blevet en integreret del af byens transportmønstre.

Ludovic Marin/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
31. marts 2023

Paris’ borgmester vil forbyde elløbehjul. For rotter. Sådan kunne man læse i det satiriske franske medie El Gorafi denne uge. Selv om det er en joke, er der noget om sagen. For Paris er lige nu fyldt med skrald som følge af en flere uger lang strejke blandt storbyens skraldefolk – og så skal pariserne faktisk søndag stemme om, hvorvidt udlejningstjenester som Lime, Dott og Tier fortsat skal have lov at udleje elløbehjul.

Folkeafstemningen finder sted efter længere tids debat om elløbehjulenes plads i den franske storby, som i disse år gennemgår en gennemgribende omstilling. Fra at have været en by, hvor bilen regerede, skiftes der til en ny model med hundredvis af nye kilometer cykelsti, udvidelse af offentlig transport og begrænsning af biltrafik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her