woke kapitalisme
Læsetid: 10 min.

Er det frie marked også frit til at være woke? Det mener republikanerne ikke

En kamp om kapitalismen udspiller sig i Amerika, hvor republikanerne anklager deres gamle allierede i USA’s store virksomheder for at være woke. Nu vil de lovgive om bæredygtige og såkaldt socialt ansvarlige investeringer, som de mener undergraver det frie marked
Ron DeSantis, guvenør i Florida, er en af modstanderne af ESG-investeringer. Han har blandt andet udtalt, at krakket på Silicon Valley Bank i sidste uge skyldtes, at banken var for optaget af diversitet og lighed.

Ron DeSantis, guvenør i Florida, er en af modstanderne af ESG-investeringer. Han har blandt andet udtalt, at krakket på Silicon Valley Bank i sidste uge skyldtes, at banken var for optaget af diversitet og lighed.

Cheney Orr/Ritzau Scanpix

Udland
18. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Mens store virksomheder formulerer progressive erklæringer om højere formål, og ideen om socialt ansvarlige, bæredygtige investeringer buldrer gennem finanssektoren, vokser også modstanden mod den woke kapitalisme. Ikke mindst i USA, hvor konflikten nu er nået til Washington.

Fra toppen af Det Republikanske Parti lyder det, at det truer selve kapitalismen, når moralske hensyn og grønne ambitioner bliver trukket ind i økonomien, at markedet kun fungerer, hvis det alene er drevet af jagten på profit.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her