Tyskland
Læsetid: 5 min.

Gerningsmanden bag kirkeskyderi i Hamborg var »narcissistisk forstyrret og religiøst forblændet«

Efter forrige uges massedrab i Jehovas Vidners kirke i Hamborg har politiet nu fremlagt en psykiatrisk vurdering af gerningsmanden: Han var narcissistisk forstyrret, religiøst forblændet og drevet af hævntørst – men var ikke sindssyg i gerningsøjeblikket
Blomster, lys og hilsner udenfor gerningsstedet i Hamborg.

Blomster, lys og hilsner udenfor gerningsstedet i Hamborg.

Axel Heimken

Udland
23. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

De havde netop afsluttet den sidste bøn, da der pludselig lød skud i det billige treetagers typebyggeri i bydelen Alsterdorf i Hamborg.

36 mennesker fra Jehovas Vidners lokale menighed var til stede i Kongerigesalen, som menigheden kalder deres centrale og sakrale rum. 25 deltog i messen digitalt. Seks af de tilstedeværende og et ufødt spædbarn overlevede ikke det katastrofale blodbad, som den 35-årige mand, som tyske medier omtaler som Philipp F., forårsagede.

Med 135 skud fra en halvautomatisk pistol af typen P30 fra Heckler og Koch dræbte gerningsmanden fire mænd, to kvinder, en ufødt baby – og til sidst sig selv.

Massedrabet den 9. marts var en af de værste forbrydelser i efterkrigstidens Hamborg. Alligevel valgte vi ved Information ikke at spekulere eller skrive om gerningen, før der forelå flere detaljer og indicier på motivet bag. Det gør der nu, efter myndighederne har modtaget to psykiatriske vurderinger af gerningsmandens verdensbillede og selvopfattelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her