flygtningepolitik
Læsetid: 8 min.

Meloni lovede at stoppe bådflygtninge, men har kun gjort turen til Europa endnu mere dødsensfarlig

Antallet af bådflygtninge, der når Italiens kyst, vokser med stor hast på trods af premierminister Giorgia Melonis løfte om at lukke de italienske havne. Mens hun har startet en klapjagt på ngo’er, som redder flygtninge i havsnød, presses regeringen af anklager om for langsom indgriben på to skibbrud, der har kostet over 100 livet
Meloni-regeringen har med en lov lavet en intensiv klapjagt på ngo-skibe, der redder nødstedte flygtninge og migranter i farvandet mellem Italien og Nordafrika. Konkret går det ud på at mindske den tid, de har til at redde folk til havs.

Meloni-regeringen har med en lov lavet en intensiv klapjagt på ngo-skibe, der redder nødstedte flygtninge og migranter i farvandet mellem Italien og Nordafrika. Konkret går det ud på at mindske den tid, de har til at redde folk til havs.

Paula Bourges Waldegg

Udland
17. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Tragedierne indtraf med et par ugers mellemrum. Først druknede mindst 80 migranter og flygtninge, da deres overfyldte træskib i slutningen af sidste måned blev knust bare få meter ud for den syditalienske kyst. Og sidste weekend druknede yderligere 30, da deres skib kæntrede i farvandet mellem Libyen og Sicilien.

Episoderne har chokeret Italien og bragt den nye italienske højrefløjsregering ud i sit hidtil største stormvejr.

Der lyder vedvarende beskyldninger om, at de italienske myndigheder forholdt sig alt for passivt og ikke iværksatte redningsaktioner, på trods af at begge flygtningebåde var blevet spottet, lang tid før de sank. I det seneste tilfælde reagerede den italienske kystvagt slet ikke på flere direkte advarsler om, at båden fyldt med migranter og flygtninge var i havsnød.

Efter den første ulykke udtrykte premierminister Giorgia Meloni »dyb sorg«, men understregede samtidig, at hun og hendes regering intet ansvar har for dødsfaldene.

»Min samvittighed er ren,« sagde hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Giorgia Melonis har startet en klapjagt på ngo’er, som redder flygtninge i havsnød.

Et hver skib som støder på mennesker i nød på havet er forpligtet til at komme dem til undsætning ifølge havretten.

"Skyd mod flygtninge-og migrantbådene, lød svaret i går fra Dansk Folkepartis EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth" tilbage i 2016.

Hvad i himlens navn er det dog for et menneskesyn? Og så er vi de "Gode"???

Erik Karlsen, Hans Larsen, David Zennaro, Kim Morten Nissen, Nova Lone Jespersen, Christel Gruner-Olesen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Jan S. Jensen

Det er pinagtigt. Hvis hver gang vi har et problem hvor det er svært at finde en løsning, bare siger at det er russernes skyld. Mht. bådflygtninge henviser man så her til Wagner. Wtf. Var vores Mali-soldater skyld nogen ulykke på Middelhavet?

Mon ikke vores regering er på linje med Meloni-regeringen. Og hvis ikke, så ligger vores SVM til højre!

Forbilledligt klar og informativ artikel af Martin Gøttske – sammenfatter det hele bedre end jeg selv kunne inde i mit hoved efter at have fulgt sagen hernedefra i de sidste uger.

Til billedet hører også at Meloni-regeringen indtil videre har håndteret sagen elendigt i offentligheden: man forlagde symbolsk et regeringsmøde til stedet i Calabrien hvor de indtil da 82 emigranter var druknet – men besøgte ikke deres kister, talte hverken med de efterladte eller de lokale: kort sagt en hit-&-run-operation bag eskorte der efterlod alle måbende for ikke at sige forargede. Svarene i parlamentet har stort set været på samme niveau: man vil vise sig stærk og beslutsom, uden at have nogen resultater at pege på.

Ole Meyer (p.t. Firenze )