Trumps ekkokammer
Læsetid: 5 min.

Murdoch ville ikke »fornærme« Fox News’ seere med sandheden om Trumps løgne

Det er sjældent, at injuriesager mod amerikansk presse når at komme fra start, da kravene til bevisførelse er yderst strenge. Men Dominion Voting Systems’ sag mod Fox News er så solid, at retsdokumenter nu afslører, at den konservative tv-station vidste, at Trumps påstande om valgsnyd var usande
Sms’er afslører, at Fox’ tv-værter ikke gik kritisk til Trump-rådgivere, selv om de vidste, at de kom med falske påstande om valgresultatet i 2020.

Sms’er afslører, at Fox’ tv-værter ikke gik kritisk til Trump-rådgivere, selv om de vidste, at de kom med falske påstande om valgresultatet i 2020.

Justin Lane/Ritzau Scanpix

Udland
3. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Dominion Voting Systems’ verserende injuriesag mod den konservative kabel-tv-station Fox News er ikke af den jævne slags, hvor en offentlig person hævder at være blevet bagvasket af et medie ved hjælp af beviseligt falsk dokumentation og kræver genrejsning af sin ære og pekuniær erstatning.

I stedet rammer sagen direkte ned i de mange genvordigheder, amerikansk demokrati gerådede i efter Donald Trumps sejr ved præsidentvalget i 2016. Og den afslører, hvorledes en Trump-loyal tv-kanal solgte ud af sin journalistiske troværdighed for at holde på sine seere og reklameindtægter.

Hvor alvorligt det stod til for demokratiet, blev klart efter præsident Trumps nederlag i 2020, hvor han tog illegitime og lyssky midler i brug for at blive siddende – med aktiv hjælp fra tv-værter på Fox News som Tucker Carlson, Sean Hannity, Laura Ingraham, Lou Dobbs og andre.

Det er, hvad Dominions injuriesag har afsløret i nogle opsigtsvækkende retsdokumenter, som blev offentliggjort i sidste uge og denne uge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Kjær Andersen

Tucker Carlssons og Fox’s ekkokammer bliver kun styrket af denne retssag; sådan er USA’s virkelighed desværre blevet.

Peter Beck-Lauritzen

-"fornærme lytterne/seerne med sandheden!" Samtlige med den holdning, er da galninge! Dejligt at se, at løgnen ikke er langtidsholdbar.

Holger Nielsen, Espen Bøgh, Eva Schwanenflügel og Erik Karlsen anbefalede denne kommentar

"sin journalistiske troværdighed" Hvilken journalistisk troværdighed?

Nu er det sjældent at dem derhar pengene bliver stillet til ansvar, som regel indgås der et forlig, med begrænset udtaleret om sagen efterfølgende, og som ofte udtaler den eller de dømte sig således om sagen; "Vi er aldrig blevet dømt(i den eller hin sag).

Det danner nemlig ikke retslig præcedens hvorved der ikke skabes en ansvarlig holdning til - det men siger, gør eller andet, og dermed flyder ansvaret for hvad man kan tillade sig.