Østasien
Læsetid: 5 min.

Sydkorea begraver gammel strid og rykker tættere på Japan

Hundredtusindvis af koreanere blev tvunget til at arbejde for japanske virksomheder under Japans kolonisering. Spørgsmål om kompensation har lige siden skabt splid mellem de to lande. Nu har Sydkoreas regering droppet kravet i kontroversielt kompromis
Sydkoreansk demonstration imod kompromisaftalen med Japan.

Sydkoreansk demonstration imod kompromisaftalen med Japan.

KIM JAE-HWAN

Udland
10. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Japans besættelse af Koreahalvøen ophørte efter Anden Verdenskrig, men lidelserne fra dengang er ikke glemt. De har lige siden præget forholdet mellem Østasiens to store demokratier: Sydkorea og Japan. Nu forsøger Sydkoreas konservative præsident, Yoon Suk-yeol, at slå en streg over en af de mest følsomme og kontroversielle sager.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eric Prescott

"Traktaten stammer fra en tid, hvor Sydkorea blev ledet på diktatorisk vis af præsident Park Chung-hee, der i stedet brugte de japanske penge på at bygge stålværker, dæmninger og motorveje."
Så de japanske penge gik til at opbygge den sydkoreanske infrastruktur og produktion - måske en af grundene til at Sydkorea er så rigt nu? Var det ikke en meget god beslutning, og i virkeligheden en meningsfuld anvendelse af de japanske penge, også for ofrene?

David Zennaro

Nej, i Sydkorea er der virkelig stor forskel i folks økonomiske status. Det er korrekt, at Sydkorea blev rigt, men rigdommene er helt skævt fordelt.