al-Roj-lejren
Læsetid: 4 min.

Danmark bør gøre ligesom Canada, siger Red Barnet: Tiden arbejder imod børnene i de syriske lejre

Forholdene i al-Roj-lejren i Syrien er nu så dårlige, at Canada har taget 14 borgere hjem af frygt for børnenes sundhed og velvære. Lejren huser stadig danske børn
Red Barnet advarer om, at forholdene i al-Roj-lejren forværres.

Red Barnet advarer om, at forholdene i al-Roj-lejren forværres.

Delil Souleiman

Udland
11. april 2023

Forholdene i den syriske al-Roj-lejr er nu blevet så dårlige, at Canada hjemtager i alt 14 af landets statsborgere fra lejren.

Sådan lyder det i en fælles pressemeddelelse fra landets udenrigsministerium og ministerium for offentlig sikkerhed, efter det er blevet besluttet, af fire canadiske kvinder og ti børn skal evakueres fra al-Roj-lejren i det nordøstlige Syrien.

Og Danmark bør følge trop, for tiden arbejder kun imod de tilbageværende danske børn i Syrien, og jo længere de sidder i lejrene, desto større bliver deres problemer. Sådan lyder det fra Kathryn Achilles, talsperson for Red Barnets indsats i Syrien.

»Det, vi ser i al-Roj-lejren, er meget restriktive leveforhold. Forholdenes påvirkning og fordærvelse på børnene bliver mere og mere tydelig med tiden,« siger hun. »Det er børn, der er ved at blive teenagere, som oplever en fortvivlelse, vi ikke ser andre steder.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Bryde Poulsen

Hvad er det,der gør at politikere vælger at ofre børn og deres forældre ?..
Det er efter min mening topmålet af kynisme-grænsende til ondskab.

Inger Pedersen, erik pedersen, Carsten Munk, Dorte Sørensen, Sonja Rosdahl, Frederik Schwane, Gitte Loeyche, Jette Kjældgaard, Martin Christensen, Elisabeth From, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Poul Søren Kjærsgaard og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Tobias Winter

Det er som et kafkask mareridt, at vi skal diskutere, om Danmark
kan hjemtage 3 danske børn plus deres 2 mødre - det er uvirkeligt,
at det er Danmark i dag, der tilbyder at hjemtage de 3 danske børn,
der ved årsskiftet var henholdvis 6 år og et par brødre på 3 & 5 -
UDEN DERES MØDRE !!!!!!!

Selvfølgelig skal de ialt 5 mennesker staks tilbydes afhentning til Danmark.

Inger Pedersen, erik pedersen, Dorte Sørensen, Sonja Rosdahl, Frederik Schwane, Gitte Loeyche, Jette Kjældgaard, Martin Christensen, Elisabeth From, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Poul Søren Kjærsgaard og Peter Bryde Poulsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Naturligvis skal de tilbage til DK. Hvad med alle de andre der ikke er så heldige at have et tilhørsforhold til en stat som ganske vist ikke opfylder mødrenes drøm om et kalifat, men som vel bøjer sig til sidst ?

Torben Lindegaard

@jens peter hansen 11. april, 2023 - 08:33

"Naturligvis skal de tilbage til DK."
citat fra læserbrev

Din første sætning er bare så helt præcist formuleret.

Din anden sætning .... tja, du har da ret i at rejse problemstillingen;
men lige nu skal vi have de 5 mennesker hentet hjem til Danmark.

Inger Pedersen, Mogens Holme, erik pedersen og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Gitte Loeyche

Når jeg tænker på Mette Frederiksen, der omtalte sig selv som "Børnenes Statsminister", får jeg en usigeligt dårlig smag i munden - grænsende til opkastningsfornemmelser.

Lotte Jørgensen, Inger Pedersen, Mogens Holme, erik pedersen, Torben Lindegaard, Carsten Munk, Marie E. Rasmussen, Sonja Rosdahl, Freddie Vindberg, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jan Top Christensen

Jeg er bange for, at Canada ikke er bedre end Danmark. Man hjemtager børn og mødre, HVIS de er canadiere. Ellers ser det ud til, at Canada ligesom DK kun er parat til at tage de canadiske børn hjem, hvis mødrene ikke er canadiere og derved adskille dem. Sådan præsenteres sagen i hvert fald i CBC News (DR’s pendant). - Men også i Canada kritiseres den politik. - Jan Top- Ottawa