En eksklusiv rigmandsklub har sat sig tungt på den indiske økonomi

Efter den indiske premierminister Narendra Modi kom til magten ved at beskylde politiske modstandere for magtfuldkommenhed og korruption, er rollerne nu byttet rundt. Politik og milliarder flyder sammen, og en lille klynge familiehuse er blevet særdeles magtfulde
Den hovedrige Ambani-familie har døbt deres lysende Mumbai-residens Antilia, der anses for at være verdens mest glamourøse private hjem. Ud over swimmingpool, en biograf, fitnesslokaler, et tempel, en underjordisk fodboldbane og ni elevatorer er der også et kulderum med snefnug.

Den hovedrige Ambani-familie har døbt deres lysende Mumbai-residens Antilia, der anses for at være verdens mest glamourøse private hjem. Ud over swimmingpool, en biograf, fitnesslokaler, et tempel, en underjordisk fodboldbane og ni elevatorer er der også et kulderum med snefnug.

Danish Siddiqui

Udland
22. april 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Den fire meter høje metalport glider til siden, og en majestætisk sort Rolls-Royce med tonede ruder kommer til syne. Bag den følger fem kridhvide jeeps til det medfølgende personale og bodyguards.

Sikkerhedsopbuddet på stedet minder om den slags, som sydamerikanske narkobaroner lader sig pakke ind i. Eller måske om noget fra en hårdtslående japansk gangsterfilm i yakuzagenren. Forrest kører en politibil. For bortset fra det hvide entourage er det staten, der står for beskyttelsen af manden bag de tonede ruder. Ti politibiler og tre pansrede køretøjer i camouflagefarver holder parkeret hen ad gaden. Små telte er sat op til politistyrker og bombehunde.

Hovedpersonen er dog hverken mafialeder eller narkobaron. Han er derimod en ualmindelig velhavende indisk forretningsdrivende ved navn Mukesh Ambani. Et navn, der ikke er til at komme uden om i Indien. Han er anden generation i et familiedynasti, som længe har været blandt Asiens rigeste, og direktør for konglomeratet Reliance Industries, der driver olieraffinaderier, supermarkedskæder, kemikaliefabrikker, medier og Indiens største mobilnetværk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Siersbæk

Uhhhhh....

Oligarker i Mumbai!???!!!

Hvorfor mon Modi er gode venner med Putin??

Det lyder simpelt hen som BRICS er verdens moralske fyrtårn.

GOGOGO Putin, Modi, Xi, Lula og Ramaphosa - uegennyttige demokrater.

VORES venner????

Jesper Johannsen

Findes der nogen steder i verden, hvor rigmandsklubber ikke forsøger at sætte sig på den økonomiske magt? Se nu bare herhjemme i lille Danmark, hvor alle rettigheder og værdier skal tages fra almindelige mennesker i det danske samfund og skubbes op til den økonomiske top. Og hvor de rigeste for et par år siden slog sig sammen og satte en flok lobbyister til at bearbejde politikerne til at nedsætte arveafgiften. Med succes.

erik pedersen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Kristian Bernhardt Jensen, Torben K L Jensen, Anders Reinholdt, Claus Nielsen, Mathias Petersen, Arne Albatros Olsen, erik jensen, Kim Houmøller, Dan Ysnæs og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar

Det er deprimerende trivielt at få beskrevet verdens sande, korrumperet tilstand blandt mennesker igennem de sidste mere end 40 år igen og igen:

de magtfulde/magtfuldkomne, rige og lovbrydere/kriminelle gør præcis, som de har lyst til uden at stå til ansvar for noget særligt i den forbindelse eller blive udskammet for deres hæmningsløse egotrip

de er too big to fail og hævet over loven, der kun er skabt til at styre de forsvarsløse med

Hvorfor finder pøbelmassen ikke sin selvrespekt og kæmper i samlet flok for at få stoppet denne helt forkerte og uhørte forskel mellem menneskers muligheder og livsbetingelser?

erik pedersen, Issa Chaaban, Eva Schwanenflügel, Ruth Sørensen, Kristian Bernhardt Jensen, Jens Bondo, Mathias Petersen, Arne Albatros Olsen, erik jensen, Kim Houmøller og Dan Ysnæs anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

I vores land trives korruption og svindel i stort omfang. Politianmeldelser fører til ingenting da embedsapparatet er korrupt. Med de lønninger de modtager burde bestikkelse ikke være nødvendige.

Claus Nielsen, Mathias Petersen, Arne Albatros Olsen og erik jensen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Tjaeh....

Hvis man tillægger Transparency Internationals arbejde nogen værdi, kræver Kim Houmøllers kommentar et større uddybende arbejde.

På lusten for 2022 ligger Danmark nr 1! )https://www.transparency.org/en/cpi/2022/index/dnk)

Indien er nr. 40.

Men måske er den bagvedliggende antagelse, at Transparency International er korrupt?

Robert Ryholt og Karen Marie Rasmussen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Korrigeret tekst.....

På listen for 2022 ligger Danmark nr 1! (https://www.transparency.org/en/cpi/2022/index/dnk)

Altså... det tastatur!!!

Jesper Johannsen

Et privatiseret samfund er gennemsyret af udbytning. Den norske oliefond får lige nu et afkast på 6,4 milliarder kr. - Dagligt. Og hvorfor gør den så det? Fordi den er statsejet. Min arbejdsmarkedspension derimod er gået i 0 rente afkast i år efter et minus i 2022. Det skal ikke gå får godt for det almindelige menneske. For så bliver det afskærmet for økonomisk udbytning i det uregulerede kapitalisme samfund. Bare spørg amerikanerne, hvilken erfaring de har med det. ATP, som er styret af staten, har vist et solidt afkast gennem årene. Men det er nu i søgelyset, som alt andet, til privatisering. Og dermed åbne op for udbytning.

Det, som har været det aller vigtigste ved velfærdsstaten igennem årene er ofte overset. For det er den magt og den ro, som det har givet almindelige mennesker. Det har afskærmet den almindelige danske befolkning mod den værste udbytning. Men det skal være slut nu.

Det fleste danskere er slet ikke opmærkesomme på, hvad det er de er ved at miste. Men det kommer de til, når alt er taget fra dem og de vågner op til det Nye Danmark.

Hvad det alt sammen kommer til at betyde, kan du bare, igen, tage et kik mod USA. Hvordan lavtlønnede og udsatte behandles der. Før i tiden var det er Socialdemokratisk mantra, at man kan se hvilket samfund man har i et land ved at se på, hvordan de behandler deres svageste. I USA kendetegnes det ved hårde straffe og et politik, som er et regulært tæskehold for at beskytte de velhavende og rige mod landet svage og dermed oftest fattige borgere. Husk lige her, hvem det er der plædere til mere politi, flere fængsler og hårdere straffe herhjemme. For med velfærdsstatens forsvinden og et goddag til forsikringssamfundet vil aggressionen og kriminaliteten i Danmark stige og blive være end det vi har været vandt til. At den udvikling allerede er godt i gang kan du læse om i medierne nærmest hver dag. Og det igen medføre krav om endnu hårdere straffe og endnu mere politik. En skrue uden ende.

Sådan var det ikke før velfærdsstaten var under afvikling. Da var der en langt mere fredelig og rolig og tryg hverdag i Danmark.

Og regningen for samfundet? Ja, den bliver sikkert nogenlunde det samme. Hvad der spares på karrusellerne gives nu ud på gyngerne. Udelukkende for at give de rige og magtfulde mere indflydelse og nemmere til udbytning af den almindelige dansker.

erik pedersen, Issa Chaaban, Vibeke Olsen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, johnny volke, Ruth Sørensen, Kim Houmøller, Kristian Bernhardt Jensen og Dan Jensen anbefalede denne kommentar

Altså hvis, som artiklen siger, at de n rigeste 1 % ikke er et problem, men en del af løsningen.
Hvis det er rigtigt, ja så vil jeg foreslå at man giver dem endnu flere penge !!!!
At nogen stadig kan foreslå at det er skrabe til sig er at hjælpe de fattige UDEN at de bliver røde i hovedet, er mig en gåde !!!

Kim Houmøller

@Torben Siersbæk - Har korruption meget tæt på. Vores andelsboligforening hvor bestyrelsen skalter og valter efter forgodtbefindende er et klart eksempel på ulovligheder med kommunens velsignelse. Politianmeldelser har ingen effekt. Gode råd søges?

Torben Siersbæk

Kim Houmøller - 22. april, 2023 - 14:51

Vælg en anden bestyrelse!!! Den nuværende er vel ikke gudgiven?

@Torben Siersbæk
Tak for et frelst syn på demokratierne.
Desværre skærmer det alligevel ikke de mennesker, der er udsat for bagsiden af kapitalen og magtens negative udnyttelse.
Er det en topplacering på Transparencys liste, der garanterer at alt er flot og fint i et givent demokrati?
Eller de uendelige, daglige eksempler på det modsatte, hvor netop penge, magt og indflydelse betyder mere end lighed for loven, etik og moral, at mennesker i udgangspunktet er født frie og lige?
Nåh, nej, det er jo der at penge og magt viser forskellen mellem mennesker...

erik pedersen, Vibeke Olsen, erik jensen, Jens Bondo og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

@johnny volke - 22. april, 2023 - 18:13.

Hvilke problemer har du med demokrati?

Synes du vi skal afskaffe demokratiet som vores styreform?

Vil du gerne være fri for at kunne stemme? Du kan jo bare lade være!
Vil du gerne have censur? Du kan jo bare holde mund!

Hvad mener du i det hele taget?

Jesper Johannsen

Det er i dag blevet acceptabelt at stjæle gamle damers tasker - Når bare du gør det smart nok. Det er ikke længere et mål at skabe forbedring, med udelukkende et mål at udnytte situationen til egen fordel mest muligt. Et afstumpet "moderne" konkurrence Danmark uden grænser. Vi kan læse om det dagligt efterhånden.

Og de unge kan slet ikke forstå konsekvenserne af deres TikTok flirten med det dansende Liberal Alliance. De opfører sig alle som om der venter dem en voksen tilværelse på den økonomiske top af samfundet. Men her bliver mange af dem klogere. Man kan lige nu læse om unge, der flytter hjem til Mor og Far igen fordi de ikke har været i stand til at skabe sig den materielt velstående tilværelse de forventede.