Baggrund
Læsetid: 9 min.

»Mennesker dør i mine hænder,« fortæller en læge fra Sudan, hvor kampene fortsætter trods våbenhvile

En formel våbenhvile er indledt i Sudan, men lokale tvivler på, at kampene stopper. Så længe de to stridende parter er opsat på at vinde, vil våbenhvile og øget internationalt pres have svært ved at slå igennem, vurderer eksperter
Ødelæggelser i Khartoum, Sudan, den 17. april 2023.

Ødelæggelser i Khartoum, Sudan, den 17. april 2023.

Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix

Udland
26. april 2023

»Det er et mareridt, jeg hele tiden håber at vågne fra.«

Sådan beskriver den 35-årige freelancejournalist Hipa Abdalazeem Fageri situationen i Sudan, efter kampene mellem Sudans hær og den paramilitære organisation RSF begyndte at rase i hendes hjemby, Khartoum, og flere andre steder i landet.

Siden forrige weekend har eksplosioner, kampfly og skud dannet et mere eller mindre konstant lydtæppe rundt om hendes hjem. Selv om der formelt er indgået en 72 timer lang våbenhvile, som USA har været med til at forhandle på plads, så kan hun fortsat høre skud og eksplosioner. 

»De kæmper stadig. Det virker ikke til, at de to parter stopper. Det har jeg svært ved at tro på. Ingen kan føle sig sikre,« fortæller hun til Information tirsdag morgen over en telefonforbindelse.

De andre våbenhviler i sidste uge blev ikke overholdt, og tegnene på, at også denne vil mislykkes, synes at overskygge de ganske små håb, der spirede, da Biden-administrationen annoncerede den. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her