injurier
Læsetid: 4 min.

Støtte til Trumps valgløgn koster Fox News 787 millioner dollar

Dominion Voting Systems sad inde med så troværdigt et bevismateriale i injuriesagen mod Fox News, at mediebaronen Rupert Murdoch tirsdag valgte at indgå et bekosteligt forlig med producenten af stemmemaskiner. Sandheden og demokratiet vandt, siger Dominion
Det var hensynet til seertallene, der fik Rupert Murduchs Fox News til at bakke op om Trumps forkerte påstande om præsidentvalget i 2020. Det samme hensyn, som nu får stationen til at indgå forlig.

Det var hensynet til seertallene, der fik Rupert Murduchs Fox News til at bakke op om Trumps forkerte påstande om præsidentvalget i 2020. Det samme hensyn, som nu får stationen til at indgå forlig.

Mike Segar

Udland
20. april 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Rupert Murdoch, indehaver af førende medier i USA og Storbritannien og i sit hjemland Australien, har med sine sensationelle afsløringer om politikere og kendisser altid spændt buen til det yderste i sin jagt på flere læsere og seere. Og kun i få tilfælde blevet straffet for at være gået over stregen.

Nu har Murdoch og hans søn, Lachlan, mødt deres overmand i form af Dominion Voting Systems, et selskab, der fabrikerer stemmemaskiner. Tirsdag valgte Murdoch-familiens tv-station, Fox News, at indgå et mindeligt forlig med Dominion nogle få minutter, inden en retssag skulle starte i delstaten Delaware.

Erstatningssummen til Dominion Voting Systems på 787 millioner dollar slår rekord for en injuriesag i USA. Dominion hævdede i sagsanlægget, at Fox News efter præsidentvalget i 2020 viderebragte urigtige oplysninger om manipulation med software i selskabets stemmemaskiner vel vidende, at det var opdigtede historier.

Murdoch-familiens overraskende beslutning om at indgå forlig antyder, at advokater for Fox News frygtede, at de ville tabe en sag, der skulle afgøres af et nævningeting.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Anders Thomsen

Auch. Det var en dyr omgang. Mon ikke det svier lidt?

Kim Houmøller

Alt for billigt!

Else Mortensen, Bjarne Tingkær, Torben Kjær Andersen, fin egenfeldt, Gøsta Hansson, Dan Jensen, Sven Elming, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ Poul Anders Thomsen

Det svier ikke mere end at Murdoch og de øvrige aktionærer stadig har tjent flere milliarder dollars i rent overskud efter skatter på Fox News injurierende adfærd. Bøder og/eller retslige forlig, som kan tælles i millioner, er reelt ikke andet end en driftsomkostning.

Else Mortensen, Danny Hedegaard, William Kern, Eva Schwanenflügel, Kim Houmøller og Torben Kjær Andersen anbefalede denne kommentar

Det er da lakmusprøven som viser at "money talks"
En fri presse er guld for mennesker !!!!

fin egenfeldt

man kunne have forventet et overslag over hvad der var tjent på bedrageriet. dette kunne så være konfiskeret og en bøde tilsvarende kunne være udmålt. Mon stemmetælle-maskinerne eller Dominion har tabt penge?? Hvorfor skal de have penge?

Det er fælleskabet/demokratiet som har været under angreb og lidt skade. Det er den som skulle kompenseres.

Fox har 2,2 mio seere i Prime Time. Det er trods alt kun 0,7% af alle amerikanere.
Erstatningen udgør lidt over 350 USD pr. seer. Amerikanske domstole er længere fremme i skoene, når det kommer til erstatningsopgørelser i civile sager.

Også i straffesager er vi i DK langt bagefter. Tag f. eks en alvorlig personfarlig forbrydelse som stalking forbundet med vold og trusler på livet. Her straffer vi i DK med måske 6 mdr.s eller op til et års fængsel + erstatning til offeret på op til måske 20.000 kr. I USA er det 5 - 10 års fængsel og 12 -15.000 dollars erstatning.

Hvor stor bliver bøden til CNN og MSNBC for løgnen om Russia gate? Nå nej, det var jo Trump, det gik ud over, så pyt.

Derudover har de to mediegigangter en kæmpe interesse i at holde alle mulige sager om Trump kørende, da de er en virkelig god forretning, og en mulighed for at få de tabte seere tilbage.

https://www.businessinsider.com/cnn-ratings-have-crashed-since-donald-tr...