Klimaprotester
Læsetid: 5 min.

Blokade ved Totals generalforsamling: »Det var voldeligt, men voldeligt er blevet normalt«

Fredag morgen hyldede TotalEnergies de fremmødte aktionærer ved energikoncernens generalforsamling, mens klimaaktivister fik tåregas foran bygningen. Aktionærerne stemte for at fortsætte byggeriet af verdens længste olierørledning og afviste at ændre klimakurs
Klimaaktivister, der fredag forsøgte at blokere TotalEnergies’ generalforsamling i Paris, måtte til sidst give op efter at have fået en hård medfart af politiet.

Klimaaktivister, der fredag forsøgte at blokere TotalEnergies’ generalforsamling i Paris, måtte til sidst give op efter at have fået en hård medfart af politiet.

Geoffroy Van der Hasselt

Udland
27. maj 2023

Med det erklærede mål, at energikoncernen TotalEnergies’ årlige generalforsamling slet ikke skulle finde sted, blokerede klimaaktivister fredag morgen klokken 06 gadestrækningen foran Salle Pleyel i det mondæne 8. arrondissement i Paris.

Normalt er kvarteret fyldt af parisiske velhavere, som strækker benene, og udenlandske shoppingentuisiaster på vej til Louis Vuitton på den nærliggende Champs-Élysées. Fredag morgen fyldtes kvarteret i stedet af protest, tåregas og knippelsuppe.

Ulysse Vassas deltog i blokaden. Han ankom klokken 07:45 og fortæller, at der først var »stille og roligt«, men fordi klimaaktivisterne havde valgt at blokere tre nøglepositioner, så aktionærerne ikke kunne komme forbi, udviklede det sig voldeligt. En video fra AFP viser, hvordan politiet anvender tåregas mod demonstranter, som havde medbragt et banner, hvorpå det stod:

»Total, det er jer, som er ’økoterrorister’.«

Ulysse Vassas fortæller, at politiet brugte magt til at fjerne demonstranterne, skubbede med skjoldene og slog med stavene.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Helt ærlig. De her økobøller må da kunne forstå man ikke kan lade muligheden for både 2 og 3 cifrede millard overskud gå tabt.

Om så Jorden skal gå under og blive ødelagt for generationer tusinde år frem. Hvad tænker de på. Bare giv dem noget gas, så ordentlig og ansvarlige kan få fred og ro til at ordne deres forretninger og for det hele til at glide i olie.

- Økobøller. Få Jer tog et job.

Naturen det billige skidt. Hvem har dog opfundet det?

Troels Ken Pedersen, Rasmus Kristiansen, Carsten Munk, Ervin Lazar, Holger Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Niels Gregersen, Inger Pedersen, Jesper Høgh og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Det er godt at befolkningerne rundt om i Europa begynder at gøre modstand. Nu har politikernes manglende indsatser for en grøn omstilling omsider fået små oprør til at brusse op. Mere af det hvis vores efterkommere også skal have en verden at leve i.

Niels Gregersen, Thomas Petersen og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar