Analyse
Læsetid: 5 min.

De mulige russiske forbindelser i Trumps 2016-valgkamp hjemsøger stadig amerikansk politik

Trump og hans justitsminister William Barr var så indignerede over FBI’s undersøgelse af mulige russiske forbindelser til hans valgkamp, at de fik en særlig anklager til at granske sagen. Resultaterne i Durham-rapporten giver krudt til begge sider
Trump og hans justitsminister William Barr var så indignerede over FBI’s undersøgelse af mulige russiske forbindelser til hans valgkamp, at de fik en særlig anklager til at granske sagen. Resultaterne i Durham-rapporten giver krudt til begge sider

Carlos Barria/Ritzau Scanpix

Udland
19. maj 2023

Amerika har endnu ikke magtet at lægge låg på de turbulente fire år, 2017-2021, med en præsident, der af demokrater og mainstreammedier blev beskyldt for at have vundet valget i 2016 med hjælp fra Vladimir Putins Rusland.

Syv år efter FBI startede sin undersøgelse, forfølger sagen – kaldet ’Russiagate’ – stadig amerikansk valgpolitik.

Donald Trump, der er kørt i stilling til at blive republikanernes præsidentkandidat i 2024, hævder stadig, at Hillary Clinton iscenesatte en »heksejagt« mod ham i ledtog med justitsministeriet og FBI, ligesom han fortsat og grundløst påstår at være blevet frastjålet en valgsejr over Joe Biden i 2020.

Og nu har Trump fået foræret en kærkommen gave, han kan benytte til at kaste mere benzin på bålet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her