I Mumbais slum venter en million mennesker på bulldozerne

Slummen i bydelen Dharavi er et af de tættest befolkede steder i verden, der af mange bliver set som en skamplet for Mumbais og dermed Indiens moderne aspirationer. Nu har en af landets rigeste og mest kontroversielle personer vundet retten til at rive ned og bygge nyt
Slummen i bydelen Dharavi er et af de tættest befolkede steder i verden, der af mange bliver set som en skamplet for Mumbais og dermed Indiens moderne aspirationer. Nu har en af landets rigeste og mest kontroversielle personer vundet retten til at rive ned og bygge nyt

Kaveer Rai

Udland
2. maj 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Temperaturen nærmer sig de 35 grader, og luften i Mumbai-bydelen Dharavi står fuldstændig stille. Stanken fra et offentligt toilet følger med rundt om hjørnet og op ad en smal stige. Et løsthængende reb udgør gelænderet op til et lavloftet lokale, hvor fire mænd sidder bøjet over udslidte symaskiner. Det ser ikke ud af meget, men i det enorme slumområde ligger omkring 20.000 lignende værksteder og småfabrikker side om side, og selv om de fleste kun består af et enkelt værelse, er der samlet tale om en milliardindustri. Hovedsageligt inden for keramik, plastikgenbrug, metalforarbejdning, lædergarvning og tekstiler. Værkstederne er livslinjen for godt en million indbyggere. I hvert tilfælde lidt endnu.

Dharavi har længe været en torn i øjet på bystyret, og nu tyder meget på, at store forandringer er på vej. Et af Indiens største konglomerater, Adani Group, har fået tildelt retten til at renovere de 2,1 kvadratkilometer slum, og det vækker ikke udelt begejstring blandt stedets beboere, fortæller advokaten Sandeep Katke.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Fattige og udsatte mennesker har reelt ingen rettigheder og betragtes kun som at være i vejen. Både i Mumbai og mere og mere herhjemme i vores eget lykkelige Danmark.

Naja Abelsen, Kim Houmøller, Torben Bruhn Andersen, Sonja Rosdahl, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Kim Morten Nissen, Bjørn Pedersen, David Zennaro, Arne Albatros Olsen, erik pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Caroline Lillelund

Skulle billedet virkelig være fra Dharavi? Det ligner en af Mumbais centrale forretningsgader.

Naja Abelsen, Signe Nielsen og Nova Lone Jespersen anbefalede denne kommentar