Migration
Læsetid: 6 min.

Ophævelse af pandemirestriktioner skaber hårdt pres på USA’s grænse til Mexico

Titusinder af migranter i Mexico kan være klar til at forcere den amerikanske grænse, så snart pandemirestriktionerne ophæves midnat mellem torsdag og fredag.
Alene grænsevagten i byen Roma modtog i en periode sidste år mellem 100 og 200 migranter hver eneste dag.

Alene grænsevagten i byen Roma modtog i en periode sidste år mellem 100 og 200 migranter hver eneste dag.

Adrees Latif

Udland
11. maj 2023

Ingen kan med sikkerhed vide, hvad der vil ske efter midnat torsdag ved USA’s 3.500 kilometer lange sydlige grænse mod Mexico, når strikse indvandrerrestriktioner indført af tidligere præsident Donald Trump under coronapandemien bliver ophævet af Biden-regeringen.

Hvis man skal tro de værste forudsigelser, står titusinder af strandede migranter i Mexico på spring til at krydse grænsen og rende amerikanske grænsebyer over ende. Og et ubegribeligt stort antal kan følge efter, såfremt det skulle lykkes for den første bølge af migranter at få lov at blive i USA, mens de venter på behandling af deres asylansøgning. Køen er flere år lang.

I El Paso, Laredo, Brownsville i Texas er situationen allerede spændt til bristepunktet. Der er ikke nok plads i grænsepolitiets interneringscentre, kirker og kommuneskoler til at huse de mange hjemløse migranter.

Fra El Paso rapporterer amerikanske journalister om 2.000 migranter, der for nylig er krydset over grænsen. Det drejer sig om familier med børn under syv år, som i modsætning til andre migranter får lov at blive i USA, mens deres asylansøgning bliver bedømt. Det til trods for pandemirestriktionerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Carsten Kristensen

Putin og Xi gnider sig i hænderne ...