Analyse
Læsetid: 4 min.

Biden og Frederiksen talte i to timer. Men bagefter var de tavse

Statsministeren havde ikke meget at berette til pressen efter mødet med Biden. Præsidenten forholdt sig tavs. Og Det Hvide Hus udsendte en mangelfuld opsummering af de emner, der blev drøftet
Ingen af de to regeringsledere ønskede at udtale sig om rygterne i dansk presse om Frederiksens mulige kandidatur til posten som NATO’s chef.

Ingen af de to regeringsledere ønskede at udtale sig om rygterne i dansk presse om Frederiksens mulige kandidatur til posten som NATO’s chef.

ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

Udland
6. juni 2023

Det var svært at vide, om man skulle grine eller græde, da opbuddet af danske og amerikanske journalister i et hylende kor prøvede at friste statsminister Mette Frederiksen (S) og præsident Joe Biden til at svare på bare ét spørgsmål, efter at pressen blev lukket ind i Det Ovale Kontor lidt over klokken 13 lokal tid mandag.

Man kunne grine, fordi pressens repræsentanter råbte så meget i munden på hinanden, at det næsten var umuligt for Biden og Frederiksen at forstå, hvad der egentlig blev spurgt om. Ret beset komisk.

Man kunne græde, fordi det ikke er synderligt befordrende for to af de ældste demokratier i verden – endog på Danmarks grundlovsdag – at de to regeringschefer så kategorisk afviser at tage livtag med pressens spørgsmål. Ret beset nedslående.

Nuvel, statsministeren stillede op til en kort pressebriefing efter besøget, som løb en time over de planlagte 45 minutter. Her svarede hun ganske vist på nogle spørgsmål.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rolf Andersen

Hvad med Ursula von der Leyen?

- Hun er kvinde.
- Hun kommer ikke igen-igen fra et lille nordisk land.
- Hun har været forsvarsminister.
- Hun har masser af international erfaring.

Holger Nielsen, Nike Forsander Lorentsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Rune Stilling

"Der vil blive stillet ekstraordinært strenge krav til den europæiske politiker, som løber med den udfordrende stilling som NATO’s generalsekretær. Vedkommende skal have en lang erfaring med international politik, et dybt kendskab til forsvar og kunne fremvise et talent for at mægle mellem modstridende interesser og synspunkter. Har Mette Frederiksen det?"

Det korte svar er nej

Holger Nielsen, Jørgen Steen Jørgensen, Per Dørup, Erik Fuglsang, Anne Bruun, Herdis Weins og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Rune Stilling

Det lidt længere svar er, at Mette Frederiksen har for stort et ego. Hun kan ikke sætte sig selv til side. Og så må jeg indrømme, at jeg har meget, meget svært ved at se formatet til den type toppost.

Holger Nielsen, Per Dørup, Morten Bo Johansen, Anne Bruun, Herdis Weins, Arne Albatros Olsen og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Ingen tvivl om Mette Frederiksen og Joe Biden kan lide hinanden. Men det er næsten også umulig ikke at holde af Joe Biden.

USA har brug for en præsident, som kan samle USA. Og det kan Joe Biden. Både som det menneske han er og så den enorme politiske erfaring han har og til sidst, men ikke mindst det enorme politiske netværk han har verden over efter en menneskealder i toppen af amerikansk og verdens politik. En enorm politisk kapacitet. Enorm tillid, respekt og integritet. Såvel hos demokraterne, men også hos repuplikanerne. Alle kender Joe.

Holger Nielsen, Erik Fuglsang, Rune Stilling, Anne Bruun og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Man må formode at Statsministeren for Danmark vil gøre alt for at få en opklaring af historiens største terrorangreb i Østersøen -  når hav-miljøet som omgiver os i fremtiden vil være påvirket af gasledningernes sprængninger.
Nu er der talt meget om NATOs` toppost, og om MF.  er en rette til denne opgave  -  måske skulle terrorangrebet have større prioritet ???

Og man må formode at MF. derfor har talt med Joe Biden om terrorangrebet på North Stream, og efterspurgt om amerikansk støtte til opklaringen og ansvaret for angrebet !  ?  !  ???

Journalister burde også stille spørgsmål om hvorvidt MF.  har drøftet North Stream sabotagen med Joe Biden, og om Danmarks allierede er parate til en gennemgribende undersøgelse af skylden.

Arne Albatros Olsen

Jesper Johannsen
06. juni, 2023 - 15:48

Du idealiserer Joe Biden i en uhørt grad.

Manden er en kynisk magtpolitiker, og tilmed temmelig korrupt.
Kender du slet ikke sagen om Hunter Bidens Laptop og dens indhold i øvrigt.
Det er en længere historie, som blandt rummer en del bestikkelse, evt.

Først blev historie affærdiget som russisk misinformation, men sidenhen har
blandt New York times indrømmet, at historien er sand.