Analyse
Læsetid: 5 min.

EU-leder holdt slet skjult valgkampstale med håndsrækning til landbrug og industri

Kommissionsformand Ursula von der Leyens store tale var en status over de seneste års resultater og første del af en valgkamp. Hun rakte hånden ud til industri, landbrug og sit konservative bagland
Kommissionsformand Ursula von der Leyens store tale var en status over de seneste års resultater og første del af en valgkamp. Hun rakte hånden ud til industri, landbrug og sit konservative bagland

Yves Herman

Udland
14. september 2023

EU skal nu i højere grad hjælpe sin industri og landbruget gennem den grønne omstilling. Sådan var det gennemgående budskab i Ursula von der Leyens fjerde og måske sidste store tale som formand for EU-Kommissionen.

I den årlige tale om unionens tilstand i Europa-Parlamentet i Strasbourg satte hun fokus på erhvervslivet, selv om hun også forsvarede de grønne meritter i EU’s Green Deal – EU’s store grønne pakke, som har hævet de europæiske klima- og energiambitioner.

Von der Leyen gjorde det klart, at EU’s Green Deal i hendes øjne i høj grad er en vækststrategi, som handler mindst lige så meget om at vinde kampen om fremtidens teknologier og arbejdspladser som at redde klimaet. Derfor indkaldte hun i talen til en række møder med europæisk industri om de grønne mål. Og rakte ud til landbruget med løfter om tættere dialog og mere støtte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her