Baggrund
Læsetid: 6 min.

Protesterne mod den fossile industri vokser i gaderne, i retssalene, i FN-bygningen

Titusinder var søndag på gaden i New York for at presse Joe Biden til at afblæse nye olie- og gasprojekter. Onsdag vil samme appel lyde fra FN’s talerstol – den fossile industri er for alvor kommet i stormvejr verden over
Søndag i New York deltog ifølge arrangørerne 75.000 personer i en klimamarch under overskriften ’March to End Fossil Fuels’.

Søndag i New York deltog ifølge arrangørerne 75.000 personer i en klimamarch under overskriften ’March to End Fossil Fuels’.

JUSTIN LANE

Udland
19. september 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Når FN’s generalsekretær, António Guterres, onsdag formiddag går på talerstolen i New York og åbner sit Climate Ambition Summit 2023 for verdens klimaambitiøse regeringer, erhvervsvirksomheder og civilsamfundsorganisationer, er det på en bærebølge af internationale appeller og aktioner for at stoppe den fossile æra og stille kul- og olieselskaber til ansvar for deres historiske og fortsatte belastning af det globale klima.

I New York deltog ifølge arrangørerne 75.000 personer i søndagens klimamarch under overskriften ’March to End Fossil Fuels’ og med et krav til USA’s præsident Biden om at stoppe alle føderale godkendelser til nye fossile projekter, udfase den fossile brændselsproduktion i USA og erklære klimamæssig nødstilstand.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Og protesterne imod en såkaldt grøn omstilling, der gør ondt på arbejder- og underklassen ligger og ulmer!