Læsetid: 4 min.

Philip Rucker og Carol Leonnigs nye bog stiller skarpt på Trumps grænsesøgende adfærd

To prisbelønnede journalister fra The Washington Post har med perfekt timing op til rigsretssagen udgivet en bog, hvor de taler med kilder fra Donald Trumps inderkreds. De beretter om en præsident, som konsekvent forsøger at ydmyge sine nærmeste medarbejdere og teste grænserne for sine magtbeføjelser
Trump har været hurtig til at fordømme den nye bog. Han kalder forfatterne Philip Rucker og Carol Leonnig for »tredjerangs« og skrev lørdag på Twitter, at deres ærinde ikke var spor andet end at »nedgøre en præsident, der udretter store ting for landet i rekordfart«.

Trump har været hurtig til at fordømme den nye bog. Han kalder forfatterne Philip Rucker og Carol Leonnig for »tredjerangs« og skrev lørdag på Twitter, at deres ærinde ikke var spor andet end at »nedgøre en præsident, der udretter store ting for landet i rekordfart«.

Mandel Ngan

23. januar 2020

I januar 2018 skabte Michael Wolffs bog Fire and Fury overskrifter med sine skildringer af en præsident, der var helt ude af kontrol, og et hvidt hus, der slingrede fra krise til krise. Hvad Donald Trump selv angår, truede han med at gribe til retlige skridt imod forfatter og forlægger og udtalte ved den lejlighed følgende selvrosende bemærkning (med reference til sin valgsejr i 2016):

»Jeg vil sige, at den beviste, at jeg ikke bare er klog, men et geni … og tilmed et meget stabilt geni«.

Trumps udbrud bekræftede de værste anelser hos flere.

Efter Trumps fyring af FBI-chef James Comey i 2017 kom det også frem, at den daværende vicejustitsminister Rod Rosenstein havde igangsat hemmelige lydoptagelser af præsidenten med henblik på at fremskaffe belastende materiale, der eventuelt ville kunne begrunde, hvorfor Trump måtte afsættes i henhold til forfatningens 25. tillæg (der gør det muligt at afsætte en præsident, hvis et flertal af regeringens medlemmer og vicepræsidenten er enige om at, at han ikke er i stand til at bestride sit embede forsvarligt, red.).

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Maj-Britt Kent Hansen
  • Niels Makholm
  • Anker Heegaard
  • Svend Erik Sokkelund
  • Morten Wieth
Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Maj-Britt Kent Hansen, Niels Makholm, Anker Heegaard, Svend Erik Sokkelund og Morten Wieth anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er beskæmmende at opleve danske nyhedsmediers angst for sandheden. Lige nu har de med DR og TV2 i spidsen travlt med at fremstille de amerikanske skueproces som et upartisk forum med vægtige, troværdige argumenter fra "begge sider".
Skamfuldt. En bog om dette, kunne hedde: "Da pressen mistede sine nosser."

Eva Schwanenflügel og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Fra CNN:
"Senate Republicans need to end this impeachment trial before President Donald Trump confesses to anything else."

Fortsat:
"We're doing very well," Trump said, summing up the performance of his legal team after watching the trial from Davos, Switzerland. "But honestly, we have all the material. They don't have the material."

Arne Albatros Olsen

Det uhyggelige her er ikke selve manden , for han er i sig selv gennemskuelig nok, men alle dem der dækker over ham, bare lige fordi at det er oppurtunt for dem selv. Håber historein vil straffe dem hårdt.

Rikke Nielsen, Peter Knap og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Arne Albatros Olsen. Det håb deler jeg med dig.
Men hvorfor skriver pressen ikke om den telefonstorm, der i følge Michael Moore, lige nu er mod republikanske senatorer? Findes den eller er det misinformation?
Der er en forbløffende tavshed om hvad der rør sig blandt flertallet af borgerne i USA. Når der endelig kommer noget, er det som oftest pip fra midtvestens svagtpigmenterede, våbenglade befolkningsgrupper. Aldrig fra de hjemløse masser i New York og Los Angeles. Mange af dem har ikke engang stemmeret i verdens mest liberale demokrati.