Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

John Bolton er ingen stor forfatter, men hans bog giver et usædvanligt indblik i Trump

Trump er blottet for ideologi og principper og lader sig styre af mavefornemmelser og pludselige indskydelser, skriver tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton i sin bog om tiden under Trump i Det Hvide Hus
Ifølge Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton er Trump »chokerende uvidende« om, hvordan Det Hvide Hus og den føderale regering skal ledes, og er samtidig aktivt uinteresseret i at tilegne sig viden, fordi han føler sig overbevist om, at hans instinkter og forhandlingsevner nærmest overflødiggør den.

Ifølge Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton er Trump »chokerende uvidende« om, hvordan Det Hvide Hus og den føderale regering skal ledes, og er samtidig aktivt uinteresseret i at tilegne sig viden, fordi han føler sig overbevist om, at hans instinkter og forhandlingsevner nærmest overflødiggør den.

Jasper Colt

Udland
8. juli 2020

Ved et møde beskrevet tidligt i John Boltons bog The Room Where It Happened: A White House Memoir, bliver han spurgt af Donald Trumps svigersøn Jared Kushner, hvordan han håndterer at være så kontroversiel en skikkelse, at folk enten hader ham eller elsker ham.

Det er uden tvivl et mere overskueligt problem nu, hvor Boltons længe ventede bog om hans erfaringer som præsident Trumps nationale sikkerhedsrådgiver er udkommet, for nu hader stort set alle ham, om end af vidt forskellige grunde.

Udenrigsminister Mike Pompeo har kaldt ham »landsforræder«, mens Trump selv har suppleret med »idiot« og »sick puppy«. Præsidentens politiske modstandere har for deres del ikke glemt, at Bolton fik et forskud på omkring 14 millioner kroner for sit bogmanuskript, men nægtede at møde op og delagtiggøre Repræsentanternes Hus i sin viden i forbindelse med Ukraine-skandalen.

Han havde trods alt været tilstede i the room where it happened, og formodningen var, at hans motiv til ikke at vidne var ønsket om at sælge flere eksemplarer af sin bog.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Hvis udviklingen i verden fortsætter som hidtil, så er jeg bange for Donald Trump ikke vil være en undtagelse, men den nye normal.

Rolf Andersen, Holger Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Svendsen, Eva Schwanenflügel og Johanna Haas anbefalede denne kommentar
Niels Jakobs

Jamen, fortæl os noget overraskende eller nyt om Trump, Bolton.
Men det alligevel fint at det bliver lidt dokumenteret, for det er hans bog vel, eller har Bolton en agenda med den , andet end pengene?

Arne Albatros Olsen

Trump is toast by now !

Ole jakob Dueholm Bech

Det er utroligt, hvad folk vil gøre for penge og hævngerrighed.

Eva Schwanenflügel

God analyse og anmeldelse af Bolton's bog fra lektor Niels Bjerre-Poulsen, som sædvanligt.

Den får dog sandsynligvis ikke den store betydning hvad angår vælgerne.

Mere interessant bliver det, når Trumps niece, Mary Trump, udgiver sin allerede fuldstændig udsolgte bog om den angiveligt exceptionelt dysfunktionelle familie, og vælter alle de raslende skeletter ud ad skabet.

Amerikanerne lægger stor vægt på familien, og når de hér får råt for usødet fra 'hestens egen mund', kan det muligvis godt få vælgermæssig betydning.

Håber også, Niels Bjerre-Poulsen vil anmelde den kommende bog :-)

Anne Søgaard, Arne Albatros Olsen, Chris Ru Brix, Rolf Andersen, Holger Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Niki Dan Berthelsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Forresten; nedenfor et link til omtale af Mary Trumps bog "Too Much and Never Enough", med billede af Mary Trump, ph.d. samt flere indiskrete afsløringer :

"Trump snød sig ind på universitetet, påstår niece i lækket bog"
https://nyheder.tv2.dk/udland/2020-07-07-trump-snoed-sig-ind-paa-univers...

Daniel Joelsen

En stor omgang cherry picking bland udstødte krigeriske høge og familiemedlemmer. Hvad forventede man? En optimist omgang ros? Hvornår kommer den rigtige undersøgende og bevisende journalistik ind i sagen og ikke bare sladder?

Ole Arne Sejersen

Selv på France24 har man godtaget Præsident Trump's begreb New Normal. Her gør man sig ikke frivilligt blind og døv.
På Information.dk er man tilsyneladende blevet hængende fast i Old Normal med hvad deraf følger.

Jeg elsker USA. Særligt sydstaterne. Jeg kan godt forstå at de valgte Trump. Alternativet var ikke meget bedre. Jeg kan godt forstå at amerikanerne bare vil prøve noget andet. At det så blev en katastrofe, kunne ingen jo vide.

Igen denne vanvittige jagt på Trump, selvom guderne skal vide at han (og hans administration) er problematisk, inkompetent og utilregnelig - herunder stærkt manipulérbar og dårligt begavet. Men Bolton? Bolton blev uvenner med Trump over at Trump talte med Nordkoreas ledelse - han foreslog istedet en Libyen-model (dvs. destabilisering, økonomisk krig og militær (proxy-)intervention. Bolton agiterede (hvilket han fortsat gør) for et militært angreb på Iran. Bolton er en krigmager, og en dårlig forfatter. Notorisk løgner og demagog.

https://www.youtube.com/watch?v=7_0uFTDKo_s

"Vanvittige jagt på Trump"
Den notoriske løgner, videnskabs ignorant og hadprædikant, som er verdens mægtigste leder.

Det bør vel ikke ignoreres og overses af pressen og derved af den tåbes mange tilhængere. Vil du, at vore børn skal.høre samme slags undskyldning fra disse, som tyskerne om 2. verdenskrig, at " vi ikke vidste "
Klima omstillingen ( Paris aftalen) kan ikke vente endnu en 4 årig periode på, at USA kommer ind på banen! Der SKAL en anden præsident til; liv eller død om.