Når styrets øje følger dig overalt

’Total Trust’, der vises på CPH:DOX, giver et uhyggeligt indblik i Kinas fintmaskede digitale overvågningssamfund. Det er også en hjerteskærende fortælling om den menneskelige pris ved at leve i et autoritært styre, der har fået det ultimative våben til at undertrykke sine kritikere
Jialing Zhangs ’Total Trust’ er en dyster orwellsk fortælling om at leve i unåde i verdens nok mest sofistikerede overvågningssamfund.

Jialing Zhangs ’Total Trust’ er en dyster orwellsk fortælling om at leve i unåde i verdens nok mest sofistikerede overvågningssamfund.

CPH:DOX

Udland
22. marts 2023

Der er en scene fra den CPH:DOX-aktuelle dokumentar Total Trust, der bider sig særligt fast. Drengen Tutu, hvis far tilbageholdes af det kinesiske styre, går overvældet af frustration til angreb på et overvågningskamera, der titter frem bag trætoppene på vejen.

»Jeg får dig til at kaste dig selv i floden,« skriger han mod det grå kamera.

»En dag vil du og dine børn betale prisen for, hvad du gør nu,« råber han og hamrer løs mod træerne med en trækæp uden rigtig at kunne ramme kameraet.

Der kommer intet svar. Ingen reaktion. Tutus desperate råb gjalder bare ud i intetheden. For styrets overvågning har intet ansigt, er intet subjekt, selv om den er allestedsnærværende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Bryde Poulsen

Ja,så det jo betrykkende,at vi i vesten/ USA har vores helt eget overvågnings og aflytnings system !

jens christian jacobsen

Google, Amazon, Microsoft og Facebook har FRT. Indregnes de, har USA langt mere overvågning end Kina. Men de er selvfølgelig ikke kommunister i USA. De er bare krigsmagere.