Leder

Putin kan med angrebet i Ankara binde Tyrkiet tættere til Rusland

Der er massivt politiopbud foran det russiske konsulat i Istanbul efter drabet på den russiske ambassadør.

Der er massivt politiopbud foran det russiske konsulat i Istanbul efter drabet på den russiske ambassadør.

Depo Photos

21. december 2016

Ruslands præsident Putin havde alle årsager til at være rasende. Hans officielle udsending, Ruslands ambassadør til Tyrkiet, blev af en tyrkisk politibetjent myrdet for rullende kamera midt under en kunstudstillingen Rusland set med tyrkiske øjne.

Som om det politiske budskab ikke i forvejen var til at skære i, fik drabsmanden endda efterfølgende rigeligt med tid til at begrunde sin ugerning som »hævn for Syrien og Aleppo«. Læg dertil, at Tyrkiet fortsat er i undtagelsestilstand efter sommerens kupforsøg mod præsident Erdogan, og at også politiet har gennemgået store udrensninger af potentielt brodne kar. Dette var efter alt at dømme en mand, som de tyrkiske myndigheder stolede på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Egentlig er/var Tyrkiet allieret med Syrien og Persien (Iran), og traditionelt fjende med Rusland. Man bryder sig absolut ikke om Rusland.

- Men så skete der noget mellem Syrien og Tyrkiet, da Syrien havde lukket Rusland ind i kampen mod ISIS.
- Måske derfor støttede Tyrkiet ISIS ved i det skjulte at købe mere end 100 tankbilslæs olie hver morgen af ISIS og betale med topmoderne og avancerede våben, våbensystemer og krigsudstyr.
- Denne handel blev opdaget og stoppet, men de generede Tyrkiet, at Rusland fuldt bevidst sendte sine krigsfly ind over tyrkisk område, hvorefter Tyrkiet skød en ned, og nu var de svorne fjender igen.
- Da både Tyrkiet og Rusland ses som paria-lande af vesten, har man kastet dem i armene på hinanden. Men det betyder dog ikke, at den dybe mistillid er borte.

Så det, der nu er sket, kan også - alt efter hvem man i fællesskab finder skyldig, betyde, at Rusland og Tyrkiet igen kommer på kant med hinanden.

Og Tyrkiets stadige beskyldninger mod enten Gülan-bevægelsen eller/og kurderne kan ende med, at Tyrkiet kommer ind i en ny militært kup, og flækker over, så kurderne igen kan få deres egne landområder i fred for Tyrkiet.

Thomas Bindesbøll

(Tillader mig lidt "genbrug" fra en anden tråd):

Konspirations teorier er snart en sygdom vi alle lider af (jeg selv inklusive, især når vi kommer til ordet "timing" ) - men nok ud fra hver vores viden og ditto fokus punkter.
Husk lige - (også hermed gentaget til mig selv) - at alting dog kan anvendes / argumenteres / opstilles MODSAT, indtil håndfaste beviser og regulære facts foreligger...

Tror umiddelbart at tingene skal skilles ad.
Mordet på den russiske ambassadør synes efter de foreløbige oplysninger at være foretaget af een person, der måske som politimand har haft særlig "acces" / politiskilt, el. lign. , der har kunnet skaffe ham på adgang og dermed på klos skudhold.
At manden har valgt sit "dette her er hævn for Alleppo" motiv kan egentlig heller ikke overraske, med kendskab til mange tyrkeres generelle følelser de sidste mange uger overfor krigsforbrydelserne i Syrien - hvor fejt og usselt og fordømmelsesværdigt et sådant fejt mord end er.

På *positivfronten* bør man måske omvendt lige notere, at både Tyrkiet og Rusland (og uanset om man hverken bryder sig om autokrater/halvdiktatorer som hhv Erdogan eller Putin) IKKE har blæst dette mord op til konfrontations-niveau, snarere tværtimod "talt det ned". Hele dagen, faktisk...

Ganske modsat sidste års konfrontation - hvor det var STAT mod STAT, i forb, med tyrkernes nedskydning af et russisk kamply. Denne strid er dog også blevet bilagt.

Nu anser man det åbenbart begge parter - som en individualistisk handling. Om man så vil kalde det mord/attentat (hvilket det jo er) eller terror betyder mindre her. Med mindre der indgås nye studehandler mellem Erdogan og Outin, og som vi andre intet ved om. Vi får se.

Sluttelig: Tro do ikke at det "kun" skulle være et (konspirationer igen) vestligt taktisk "scenarie" til tider at kunne drage nytte af at "opfinde" eller støtte diverse sære "islamistiske"/terroristiske grupper, når man har brug for det.
Moskva er lige så *gode* til det, (ligesom Iran, Pakistan, ml.fl).
Een af grundene til, at Moskva myrdede bl.a. FSB-afhopper Litvinenko i London 2006 kunne (blandt flere andre motiver) således være, at samme mand havde indsamlet særdeles håndfaste beviser på også aktiv russisk e-tjeneste involvering og støtte til bla, både Al Q, Hezbollah, og egne pengestøttede s.k. "Islamister/terrorister" i bla. Kaukasus.
= Alt sammen de både perfekte "spillere" og skiftevis fjender --- alt efter behov...
Man bør nok derfor venligst derfor lige venligst huske HELE remsen og listen over kynikere, der evt. iscenesætter "dark operations / false flag operations": Fra USA - over Saudiarabien, Pakistan, Iran, Assad, hedengangne Mubarak, m.fl. samt så også tilbage til Lubjanka/Moskva, og alle disses *tjenester* og disses egne "Dark Operations", med afsender både FSB, GRU. SVR.

Nuvel: Vi bliver nok klogere, når flere facts forligger. Foreløbig er det meste af den ulidelige mainstream-nyhedsstrøm af evigt gentagne *ikke-nyheder* (også fra svineriet i Berlin i går) ikke noget der - foreløbigt - gør os klogere.

Niels Duus Nielsen, Finn Hansen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Der har i dag 20/12 været afholdt et møde mellem "trojkaen" - de 3 udenrigsministre, Mevlüt Çavuşoğlu - Tyrkiet, Mohammad Javad Zarif - Iran og Sergey Lavrov - Rusland.
Man har siden maj 2016 forsøgt at løse krisen i Syrien, nu har man sammen med Røde Kors og WHO i løbet af 1-2 dage fuldført en evakuering af civile borgere i Allepo.

Man vil nu danne fælles front mod Islamisk Stat, Al-Nusra fronten og andre, det første skridt mod en permanent fred (det er jo spændende - kan være årsag til manglende reaktion?)

Finn Thøgersen

Tja, hvis timingen havde været anderledes så vi var 1-2 år længere henne i post-kup Tyrkiet med alle de spændinger det giver, og Obama stadig havde et par år tilbage så kunne jeg sagtens forestille mig at resultatet villa være at Sultan Ergogan blev glædeligt overrasket når hans efterretningstjeneste kunne dokumentere at det var resultatet af en sammensværgelse mellem alle de forskellige kurdiske grupperinger, og herskeren af The Sublime Porte derfor i samråd med Zaren og Ayatollaen rev Sevres traktaten over og sendte sine mægtige hærstyrker ind i Kurdistan (både den syriske og den irakiske del) mens iranerne tog sig af deres del.

Assad ville nok ikke have de store problemer med bare området var defineret.
Irakerne ville være pissed, men med mindre USA træder til kan de intet gøre...
Kurderne ville i den grad være fucked, især hvis russerne og iranerne spærrer deres grænser

Dermed er første step taget til reetableringen af det Osmaniske Rige, og hvilken hersker har ikke internt nydt godt af en Kort Sejrrig Krig - problemet er et garantere de toførste dele...

Putin kan med angrebet i Ankara binde Tyrkiet tættere til Rusland

Er her nogen, udover mig, der synes at det er en ret mærkelig måde at formulere overskriften for denne tragiske hændelse?

Egentligt burde man forvente af en lederskribent at han/hun har ordet i sin magt.
I så fald er det et meget groft forsøg på manipulation: Denne formulering implicerer nærmest åbenlyst at Putin selv står bag angrebet!

Eller er den slags sprogbrug allerede blevet automatiseret så meget at selv garvede journalister falder for det uden at være sig bevist om det?