Leder

Al magt til Macron

13. juni 2017

Den eneste kontramagt til præsident Macron i Frankrig kommer til at være gaden og strejker. At dette på selve valgaftenen søndag skulle formuleres af den tidligere højrefløjsleder François Copé synes at være blot et af de mange paradokser, franskmændene må se i øjnene efter søndagens parlamentsvalg.

La Republique en Marche (LRM), støttepartiet for præsident Macron, står til at opnå et overvældende flertal i det franske parlament efter en valgkamp præget af udmattelse fra de gamle partier og rekordlav valgdeltagelse.

Når anden valgrunde er forbi på søndag, kan den bevægelse, En Marché !, som Macron stiftede for kun et lille år siden, samt støttepartiet Mdoem have sikret sig mellem 415 og 455 sæder i Nationalforsamlingen. 289 mandater vil være nok til et flertal.

Hvis prognoserne holder stik, får LREM partiet frie hænder til at gennemføre den politik, Emmanuel Macron har formuleret som en ’revolution’. Ikke engang støttepartiet Modem bliver strengt taget nødvendigt – ligesom det heller ikke bliver nødvendigt at gennemføre love pr. dekret.

Oppositionen vil være nærmest ikkeeksisterende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer