Leder

Elon Musk og hans kosmiske eskapisme

Elon Musk og hans avancerede virksomhed er den bedst tænkelige illustration af den dobbelte rolle, teknologien spiller for mennesket i spørgsmålet om overlevelse
8. februar 2018

»Wow.« Den ellers så flittigt skrivende klimaskribent og meteorolog Eric Holthaus var som mange andre næsten ordløs af betagelse, da han i et tweet i går formidlede det vilde billede af ’Starman’, robotastronauten, der netop nu og i de næste mange millioner år ruller af sted gennem rummet, rundt om Solen og videre mod Asteroidebæltet i sin kirsebærrøde Tesla Roadster.

»Don’t Panic«, står der på sportsvognens instrumentbræt, og ud af bilens højttalere synger angiveligt David Bowie: »There’s a starman waiting in the sky. He’s told us not to blow it. Cause he knows it’s all worthwhile.«

Sportsvognen i rummet er et rent stunt fra Elon Musk, skaberen af Tesla-elbilen og af selskabet SpaceX, leverandør af genanvendelige raketter, der kan bringe kommunikations- og spionsatellitter samt andet isenkram ud i rummet for dem, der har behov og kan betale. Foreløbig har det amerikanske luftvåben og det arabiske kommunikationsselskab Arabsat bestilt plads på næste afgang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Anders Hoffmann Kyed
Kurt Nielsen og Anders Hoffmann Kyed anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael W Pedersen

Endnu en fuser, som om vi ikke har sendt nok skrot ude i vores univers, brug dog pengene på at få renset op derude, og fri os fra denne profilering af personer der ikke støtter fællesskabet. Michael Pedersen

De fattige betaler mijøregningen, de rige sviner bare mere til gengæld. Energi der svarer til hvad hele det afrikanske kontinent kan producere, brugt på et reklamefremstød for en bil og en galning.
Jeg græmmes!