Leder

Forenet koreansk ishockeyhold taber i sport, men vinder en diplomatisk sejr

Det gør ikke noget, at det fælles koreanske kvindelandshold får tæsk, for de har allerede tjent et formål, der er meget større end deres sportslige præstationer. De har været med til at sende et signal om, at nord og syd kan tale sammen, og bidraget til et håb om fred og forsoning på den koreanske halvø
Spillerne Choi Ji-yeon, Shin So-jung og Park Chae-lin efter at have tabt til Japan.

Spillerne Choi Ji-yeon, Shin So-jung og Park Chae-lin efter at have tabt til Japan.

David W. Cerny

14. februar 2018

Det forenede koreanske kvindelandshold i ishockey er blevet gennemtæsket to gange i den indledende runde ved vinter-OL. Først af Schweiz, derefter af Sverige. Begge gange uden at score et eneste mål. Med to overbevisende nederlag i træk er det gået præcis som de sydkoreanske kritikere havde frygtet: Foreningen af ishockeyholdet i 11. time ville få sportslige konsekvenser.

I dag, onsdag, møder det forenede koreanske kvindelandshold i ishockey deres fælles hovedfjende nummer ét: Japan, der i 35 år koloniserede koreanske halvø, før den blev delt i to. Bare et mål mod Japan, vil være nok til at vise, at et forenet Korea kan klare hele verden.

Men set fra regeringerne i både Seoul og Pyongyang er de sportslige præstationer for det forenede koreanske landshold ubetydelige i det store billede. For Nordkoreas deltagelse ved dette års vinter-OL handler selvfølgelig ikke bare om sport.

Det handler først og fremmest om at sende et politisk signal om, at nord og syd kan tale sammen og samarbejde om at skabe stabilitet på den koreanske halvø – hvis bare resten af verden ellers giver dem den nødvendige opbakning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mikael Velschow-Rasmussen
  • Anders Graae
Mikael Velschow-Rasmussen og Anders Graae anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikael Velschow-Rasmussen

Gad vide om der er tegn på, at menneskets menneskelighed er ved at vinde.
Og at en række i sidste ende uholdbare myter er ved at falde sammen.

I håbet om at dialog og samarbejde vil fortsætte fremover.