Leder

Sarkozy og den libyske affære

Sarkozy er sigtet for ’passiv korruption’ i en sag om ulovlig kampagnestøtte på 50 millioner euro, som Sarkozy skal have fået af Gaddafi til at føre valgkamp for i 2007 – det år, Sarkozy vandt Frankrigs præsidentvalg
Beskyldningerne for at tage imod de libyske millioner har verseret i årevis, men Sarkozy og hans støtter på den franske højrefløj har konsekvent og kategorisk afvist dem som politisk motiveret forfølgelse. Her ses Gaddafi og Sarkozy i Tripoli, Libyen i 2007.

Beskyldningerne for at tage imod de libyske millioner har verseret i årevis, men Sarkozy og hans støtter på den franske højrefløj har konsekvent og kategorisk afvist dem som politisk motiveret forfølgelse. Her ses Gaddafi og Sarkozy i Tripoli, Libyen i 2007.

Ritzau Scanpix

23. marts 2018

Den parisiske anklagemyndigheds antikorruptionsenhed er kendt for at arbejde så langsomt som en fed mand, der prøver at forlade et tagselvbord. Dog må vi i denne uge kreditere undersøgelsesdommerne for ikke at tabe hovedretten af syne: Tirsdag, efter fem års efterforskning, skred de omsider til at afhøre sagens mest celebre mistænkte, Nicolas Sarkozy, tidligere præsident for Republikken.

Seancen kom til at udspille sig under ydmygende rammer for den iltre mand med den store selvfølelse: Sarkozy var anholdt som varetægtsfængslet, så længe afhøringen stod på. Det gjorde den i 26 timer, og resultatet blev, at Sarkozy blev præsenteret for en officiel sigtelse i en sag, der involverer det grummeste skelet i noget fransk præsidentskab: skelettet af Libyens myrdede diktator, Muammar Gaddafi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Fouad Fartous
Fouad Fartous anbefalede denne artikel

Kommentarer