Leder

Trump gør en krigsmager til sin sikkerhedsrådgiver

Med udnævnelsen af den rabiate, højrenationalistiske høg John Bolton til USA’s nationale sikkerhedsrådgiver gør Donald Trump – med sikkerhed – verden farligere
Donald Trump skifter sin hidtidige nationale sikkerhedsrådgiver, den besindige general H.R. McMaster, ud med tidligere præsident George W. Bushs FN-ambassadør John Bolton.

Donald Trump skifter sin hidtidige nationale sikkerhedsrådgiver, den besindige general H.R. McMaster, ud med tidligere præsident George W. Bushs FN-ambassadør John Bolton.

Dennis Van Tine

24. marts 2018

Det er så fælt newspeak, at George Orwell kunne have fundet på det: En krigsmager får titel af ’sikkerhedsrådgiver’. Det skete torsdag, da USA’s præsident, Donald Trump, pr. tweet meddelte, at han skifter sin hidtidige nationale sikkerhedsrådgiver, den besindige general H.R. McMaster, ud med tidligere præsident George W. Bushs FN-ambassadør John Bolton.

Sidstnævnte er kendt – eller snarere berygtet – som en af Washingtons mest rabiate højrenationalistiske krigsmagere. Bolton var flammende tilhænger af Bushs krig mod Irak og har slået til lyd for amerikanske militæraktioner mod Nordkorea og Iran.

Sin foragt for international retsorden har Bolton udtrykt med ordene: »Der er ikke nogen Forenede Nationer. Der er et internationalt samfund, som lejlighedsvis kan anføres af den eneste virkelige magt, der er tilbage i verden – og det er USA – når det passer i vore interesser.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Katrine Damm
 • Niels Duus Nielsen
 • Anders Graae
 • Dorte Sørensen
 • Poul Erik Riis
 • ingemaje lange
 • Poul Anker Sørensen
Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Niels Duus Nielsen, Anders Graae, Dorte Sørensen, Poul Erik Riis, ingemaje lange og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lars Rasmussen

Ich frage euch: Wollt ihr den totalen Schnurrbart? Wollt ihr ihn, wenn nötig, totaler und radikaler, als wir ihn uns heute überhaupt erst vorstellen können?

Yessir!

Flemming Berger, Per Klüver, Karsten Lundsby, Jan Jensen og Poul Erik Riis anbefalede denne kommentar

Hvem er enig med Bolton om at modsætte sig Iranaftale og evt. starte en krig? Demokraternes Senator from Citibank, Chuck Schumer....Giv den til sommer så er løkke enig.....for kvindernes skyld...

Her er Bolton i en NRA-sponsoreret video, hvor han opfordrer Moskva til at slække deres våbenlov....https://www.youtube.com/watch?v=aPM-FXHj5gA&feature=youtu.be

Eva Schwanenflügel, Niels Duus Nielsen, Poul Erik Riis og Thomas Petersen anbefalede denne kommentar
Poul Erik Riis

De kristne landes krige i muslimernes lande har stået på siden det første korstog i 1096 – med pauser ganske vist. Kristendommen er falmet, men krigene fortsætter. Hvor tåbeligt og ulykkeligt.

Poul Erik Riis

Bolton (i videoen) har åbenbart ikke forstået, hvad Rusland er. Hvis magthaverne i Moskva fulgte hans anvisning, kunne det få katastrofale konsekvenser. Rusland kæmper en vanskelig kamp for at få etableret en avanceret retsstat. Fri adgang til våben er fri adgang til privat retsudøvelse. Og det er jo også, hvad man ser i skoleskyderier m.v.: folk skyder til højre og venstre for at få hævn.

Hans Aagaard, Eva Schwanenflügel, Carsten Wienholtz, Jens Thaarup Nyberg, Per Torbensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Angående det første "korstog" i muslimerneslande, Vikinger var ikke med og de var heller ikke christne. Det var heller ikke NATO, og det vigtigste var der heller ikke "kapitalismen elle "Olie". Korstogene er så godt som glemt hos muslimerne.

Poul, korstogene skyldtes mange forhold, blandt andet var de en alt for sen og alt for begrænset reaktion på muslimernes invasion og undertrykkelse af det en gang i vid udstrækning kristne Mellemøsten.