Leder

Det tyrkiske problem

For Vesten og Europa er Mellemøsten og særligt Syrien vokset som sikkerhedspolitisk problem af primært to årsager: terror og flygtninge. For Tyrkiet er der i stigende grad to andre prioriteter: At kvase kurdiske bevægelser og fremme Tyrkiets regionale indflydelse og politiske projekt
For Vesten og Europa er Mellemøsten og særligt Syrien vokset som sikkerhedspolitisk problem af primært to årsager: terror og flygtninge. For Tyrkiet er der i stigende grad to andre prioriteter: At kvase kurdiske bevægelser og fremme Tyrkiets regionale indflydelse og politiske projekt

AA/ABACA

26. marts 2018

Da tyrkiskstøttede syriske tropper forrige søndag indtog den syrisk-kurdiske by Afrin, var målet angiveligt at bortjage de »kurdiske terrorister«, som præsident Erdoğan har benævnt byens beboere, og YPG-militsen og at støtte den tyrkiske præsidents neoosmanniske drøm på fremmed jord.

Billeder har i de seneste dage vist Erdoğans syriske hær af lejesoldater, etnisk turkmenske militser, islamister og salafister køre fra byen med alt, hvad der ikke har været boltret fast til væggene. Der var en del: En gammel mand kører afsted i en skrammet traktor med anhængeren fyldt med knallerter, unge krigere går på rov i slikbutikken, mens de voksne stikker af med byens beholdning af toiletpapir.

Billederne ville være morsomme, hvis de ikke var tragiske – for områdets overvejende kurdiske befolkning selvfølgelig, men også for en vestlig offentlighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Michael Hullevad
Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Michael Hullevad anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu