Leder

Egyptens proformavalg

Abdel-Fattah al-Sisi blev i den forgangne uge genvalgt som Egyptens præsident
Abdel-Fattah al-Sisi blev i den forgangne uge genvalgt som Egyptens præsident

Ahmed Gomaa Xinhua / eyevine

4. april 2018

Det er næsten bevægende at læse en analyse af Taha Abdel-Alim, en egyptisk politolog ved det generelt respekterede al-Ahram Forskningscenter i Kairo, der opsummerer den forgangne uges genvalg af præsident Abdel-Fattah al-Sisi.

Efter konstatering af de mange fremskridt, al-Sisis første periode har frembudt, er tiden nu inde til at »konsolidere og forlænge« hans – forstås det – beundringsværdige resultater. Hvorefter Abdel-Alim opregner syv samfundsbehov, der bør »konsolideres og forlænges«: industrialiseringen, uddannelserne, jobskabelsen, fødselskontrollen, vand- og fødevaresikkerheden, social retfærdighed med lige økonomiske muligheder og endelig – som det mest presserende – bekæmpelse af ’salafistisk tankegods’, der rekrutterer terrorister.

I sin grundige gennemgang af Egyptens syv plager undlader samfundsforskeren at placere et ansvar for de strukturelle svigt. Kritikken formuleres som roser til al-Sisi, der som forsvarsminister fik et drømmesyn, hvor profeten beordrede ham til at gribe magten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Touhami Bennour

Jeg kan tilføje et område, der ligner reel hærværk i økonomien. Det drejer om korrupstion og ren røverii fra stats kassen. Man har fundet midlertidig dokumenter, der beløber sig til 60 milliarder dollar fra den nu afdøde "salah" fra Jemen og mange af de gamle leder fra 80 og op efter. Disse penge findes selvfølgeligt i vestens banker, specielt Sveitz og London. Mange af de vestlige leder kender sikkert til sagen, jeg har seet Bush jr og "Salah fra Jemen sammen i Washengton, det passer ikke at han møder en person uden at kende ham. Den ravage mod statens penge er virkeligt katastrofal, og de er tabt for folkene, For bankerne pludselig opdage noget der hedder lovgivning. Jeg håber at AL Sisi sørger godt for den Egyptiske ekonomi.