Leder

Kan Shell tvinges til at tage ansvar for klimaet?

Den hollandske miljøorganisation Milieudefensie har givet Shell otte uger til at komme med et svar på, hvordan olie- og gasselskabet har i sinde at leve op til klimaaftalen fra Paris - hvis ikke svaret er tilstrækkeligt, trækker de Shell i retten
Den hollandske miljøorganisation Milieudefensie har givet Shell otte uger til at komme med et svar på, hvordan olie- og gasselskabet har i sinde at leve op til klimaaftalen fra Paris - hvis ikke svaret er tilstrækkeligt, trækker de Shell i retten

Elaine Thompson

6. april 2018

»Sådanne relativt hurtige og dramatiske forandringer har konsekvenser for menneskers levevilkår, for deres levestandard og fødevaresikkerhed, ligesom det potentielt kan have store sociale, økonomiske og politiske konsekvenser.«

– Intern Shell-rapport fra 1986 om klimaforandringerne

Den hollandske miljøorganisation Milieudefensie har givet Shell otte uger til at komme med et svar på, hvordan olie- og gasselskabet har i sinde at leve op til klimaaftalen fra Paris og nedbringe dets udledning af drivhusgasser til nul senest i år 2050.

Kommer Shell ikke med et fyldestgørende svar, agter Milieudefensie, der er en gren af den internationale miljøorganisation Friends of the Earth, at trække Shell i retten for at få oliegiganten til at rette ind.

Da intet tyder på, at Shell vil eller selv mener, de kan give et sådan svar, må en retssag derfor forventes at være på vej. Denne kan tage flere år, og selv om det umiddelbart er svært at tro, at der i sidste ende fældes dom over Shell, er sagen opsigtsvækkende og vigtig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jesper Eskelund
  • Christian Estrup
  • Eva Schwanenflügel
Jesper Eskelund, Christian Estrup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu