Leder

Joaquim Torra er udelukkende en midlertidig figur, der udfylder pladsen for Carles Puigdemont

Valget af Joaquim Torra som ny selvstyrepræsident i Catalonien giver ikke håb om forsoning, tværtimod
Valget af Joaquim Torra som ny selvstyrepræsident i Catalonien giver ikke håb om forsoning, tværtimod

Jordi Boixareu

16. maj 2018

»Vi må minde hr. Torra om, at han nu er den øverste ansvarlige for Catalonien, og hans opgave er at overholde loven og sørge for, at alle andre også gør det. Brydes landets love igen, som det var tilfældet med Puigdemont, er den aftale, som PSOE har indgået med regeringen, soleklar: Vi svarer tilbage, hårdt, hurtigt og velproportioneret,« sagde Pedro Sanchez, leder af det spanske socialdemokrati, PSOE for nylig.

Efter næsten fem måneders forsøg på at finde en ny catalansk selvstyrepræsident blev de to store catalanske separatistpartier mandag enige om at pege på en afløser for den tidligere selvstyreleder Carles Puigdemont, der opholder sig i Tyskland på flugt fra den spanske statsanklager, som ønsker Puigdemont anholdt og sigtet for oprør imod den spanske stat.

Valget faldt på Joaquim Torra, en politisk novice, der ikke desto mindre er kendt og berygtet for sit næsten xenofobiske syn på spaniere og Spanien, som han anser som illegale besættere af Catalonien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Loevenbalk Hansen, der er ikke noget i Spanien, der hedder praesident. Det hedder regeringsleder, og hvad angaar Joaquim Torra, saa faar vi naeppe en stoerre forsvarer for nationalismen i sin allervaerste chauvinistiske form. Laeg saa oven i hans glorificering af catalanerne som etnisk gruppe og deres historie og naermest racistiske udtalelser om spanierne paa de sociale medier. Dialog, forsoning!! Min bare!