Leder

Massakren på Yemen

Krigsførelsen i Yemen ligner mange andre asymmetriske konflikter i Mellemøsten, hvor krigsforbrydelser mod civile er normaliteten. Forskellen er skalaen, hvis megaformat synes uden relevans i de globale medier bortset fra sporadiske nu og da-skildringer af modige reportere
9. juni 2018

Vi bragte torsdag et lakonisk Ritzau-telegram, der rapporterede at ICRC, International Røde Kors, har trukket 71 medarbejdere ud af Yemen. »Vores aktiviteter er blevet blokeret, truet og angrebet direkte i de seneste uger,« erklærede hjælpeorganisationen.

Den ’blokerende, truende og angribende’ instans er den Islamiske Militære Alliance, reelt Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater, der ud over at blokere og bombe Yemen har tropper i Bahrain, der polstrer den sunnitiske emirfamilies kontrol med det shiitiske flertal, og gennemfører en blokade mod Qatar som straf for det lille gas-emirats forbindelser med Iran.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Stig Bøg
  • Troels Ken Pedersen
  • Hans Aagaard
  • Poul Erik Riis
Stig Bøg, Troels Ken Pedersen, Hans Aagaard og Poul Erik Riis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu