Leder

Massakren på Yemen

Krigsførelsen i Yemen ligner mange andre asymmetriske konflikter i Mellemøsten, hvor krigsforbrydelser mod civile er normaliteten. Forskellen er skalaen, hvis megaformat synes uden relevans i de globale medier bortset fra sporadiske nu og da-skildringer af modige reportere
9. juni 2018

Vi bragte torsdag et lakonisk Ritzau-telegram, der rapporterede at ICRC, International Røde Kors, har trukket 71 medarbejdere ud af Yemen. »Vores aktiviteter er blevet blokeret, truet og angrebet direkte i de seneste uger,« erklærede hjælpeorganisationen.

Den ’blokerende, truende og angribende’ instans er den Islamiske Militære Alliance, reelt Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater, der ud over at blokere og bombe Yemen har tropper i Bahrain, der polstrer den sunnitiske emirfamilies kontrol med det shiitiske flertal, og gennemfører en blokade mod Qatar som straf for det lille gas-emirats forbindelser med Iran.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Stig Bøg
  • Troels Ken Pedersen
  • Hans Aagaard
  • Poul Erik Riis
Stig Bøg, Troels Ken Pedersen, Hans Aagaard og Poul Erik Riis anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu