Leder

Trump får grønt lys af Højesteret til at forbyde immigration fra muslimske lande

I en opsigtsvækkende kendelse fastslår et konservativt flertal i domstolen, at en præsident kan forbyde hele nationer og religiøse grupper at rejse ind i USA, så længe han anfører national sikkerhed som begrundelse. Trump har nu frit spil til at gribe ind mod mellemamerikanske immigranter
»Trumps verserende hetz mod flygtninge og immigranter minder i slående grad om valgkampen i 2016. I USA er det med andre ord valgsæson igen. Hvis han skal undgå et katastrofevalg til kongressen i november, gælder det om at opgejle kernevælgernes frygt for de fremmede med forhånelser og marginalisering.« skriver Martin Burcharth.

»Trumps verserende hetz mod flygtninge og immigranter minder i slående grad om valgkampen i 2016. I USA er det med andre ord valgsæson igen. Hvis han skal undgå et katastrofevalg til kongressen i november, gælder det om at opgejle kernevælgernes frygt for de fremmede med forhånelser og marginalisering.« skriver Martin Burcharth.

Oliver Contreras

28. juni 2018

Et konservativt flertal i USA’s højesteret anerkendte i en opsigtsvækkende kendelse tirsdag en præsidents forfatningsmæssige myndighed til ene og alene at afgøre, hvem der har ret til at rejse ind i og immigrere til USA, og derfor hvem der skal holdes ude. Højesteret har således givet grønt lys til præsident Trumps famøse indrejseforbud fra februar 2017, som i hans kritikeres øjne havde til formål at stoppe indvandring fra en række muslimske lande, heriblandt Iran, Libyen, Somalia, Yemen og Syrien.

Kendelsen, der blev vedtaget med et snævert flertal på 5 mod 4 dommere, er historisk i sin betydning og sine mulige konsekvenser for Amerikas selvopfattelse som en nation, der er unik i kraft af at være grundlagt i en antikolonialistisk ånd og opbygget af immigranter hidrørende fra næsten alle nationer.

Indtil 1960’erne bemyndigede skiftende immigrationslove regeringen til at fastsætte nationale kvoter for indvandring. I 1965 vedtog kongressen en indvandrerreform, der ophævede den diskriminerende kvoteordning og i dens sted gav prioritet til immigration med henblik på at sammenføre familier og tiltrække faglig arbejdskraft.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Hans Larsen
David Zennaro og Hans Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu