Leder

Kina er ikke usårligt i handelskrigen mod Trump

Både USA og Kina mener, at de hver især har de største økonomiske kanoner, og ingen vil trække i land. En handelskrig mellem de to kan dog føre til en økonomisk krise, der kan ramme Kinas vækstrater – og dermed kommunistpartiets legitimitetsgrundlag
12. juli 2018

Der er ingen våbenhvile i sigte. USA’s præsident Donald Trump eskalerer sin handelskrig mod Kina. Nu vil han smække ti pct. told oven på kinesiske varer til en værdi af i alt 200 mia. dollar. Det kommer efter en told på 25 pct. på varer for 34 mia. dollar i sidste uge. Her svarede Kina prompte igen med et tilsvarende tiltag over for amerikanske produkter, og Beijing lover et lignende gengældelsesangreb denne uge.

Dermed er vi godt på vej ind i en hævncyklus, som fører direkte mod åben handelskrig, og der er et stærkt bekymrende fravær af seriøse fredsforhandlinger.

Straftolden beskrives af præsidentens ellers normale støtter i USA som et »skødesløst« træk, der vil ende med at »straffe amerikanske familier«. Trump-administrationen insisterer dog på, at målet er at tvinge Kina til at åbne sit marked og stoppe sin unfair handelspolitik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Toke Kåre Wagener
David Zennaro og Toke Kåre Wagener anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin du ved ikke meget om Kina, vel?
Nu er vestlige virksomheder jo ikke tvunget til at producerer deres vare i Kina, men de vil gerne have rigelig billig arbejdskraft som ikke strejker. Den ydelse tager Kina sig betalt for.
Kina deler ikke vestens syn på patenter, det er mere kultur end politik.
Det kinesiske hjemmemarked er i rivende udvikling i modsætning til de vestlige.