Leder

Folkemordet på rohingyaerne er udført i Aung San Suu Kyis skygge

Nobelprisvinder Aung San Suu Kyis opgave i Myanmar har aldrig været nem – militæret står stadig stærkt, og nationalfølelsen er ikke rohingyaerne venlig stemt. Men at hendes regering ligefrem benægter de mange overgreb og ødelægger bevismateriale, er beskæmmende
Aung San Suu Kyis vej til magten gav håb om en fredelig transition fra autoritært regime til demokrati i en region, hvor adskillige lande bevæger sig i den anden retning. I dag virker den tidligere frihedskæmper ude af stand til at sætte sig op imod de generaler, der holdt hende i husarrest i 15 år.

Aung San Suu Kyis vej til magten gav håb om en fredelig transition fra autoritært regime til demokrati i en region, hvor adskillige lande bevæger sig i den anden retning. I dag virker den tidligere frihedskæmper ude af stand til at sætte sig op imod de generaler, der holdt hende i husarrest i 15 år.

Ye Aung Thu

31. august 2018

Verdens største flygtningelejr er ikke én, men flere lejre, der er vokset sammen.

Den ligger i en af de fattigste egne af Bangladesh og er inden for det seneste år blevet hjem for flere end 700.000 rohingyaer fra Myanmar.

Hvad de er flygtet fra, har længe været kendt, men den til dato mest tungtvejende redegørelse blev tidligere på ugen præsenteret af et panel nedsat af FN. Det er en detaljeret beretning om folkemord og forbrydelser mod menneskeheden.

Myanmar er en af klodens mest etnisk sammensatte nationer med 135 officielt anerkendte grupper og folkeslag. Rohingyaerne er ikke en af dem. De er muslimer og bliver af landets civile og militære ledelse opfattet som bengalske flygtninge, der opholder sig ulovligt på den forkerte side af grænsen. Deres ubeskyttede status som statsløse har i årtier været kilde til systematisk undertrykkelse og grove overgreb – men intet har hidtil været så ekstremt, som den etniske udrensning de denne gang har været udsat for.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Erik Karlsen
Torben K L Jensen og Erik Karlsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Begge Informations ledere i dag bekræfter, at man ikke skal tage FN og dens underorganisationer alt for alvorligt. Der bliver obstrueret og nedlagt veto left, right & center.

Udviklingslandenes delegater lever et totalt anderledes liv end de mennesker, som de skulle repræsentere.

Fred være med det - hvis vi ikke havde et FN, så måtte vi opfinde det;
men vi skal ikke gå for meget op i det.

Torben K L Jensen

Alle oplysninger,data,informationer om krigsforbrydelser skal indsamles,dokumenteres for eftertiden - selv om FN og andre internationale institutioner degenererer til ubrugelighed SKAL der være et grundlag for at kunne opbygge nye når dette mareridt forhåbentlig engang ender.
Det skylder vi de næste generationer.