Leder

Saudisk ansvar i yemenitisk tragedie

Saudi-Arabiens bombetogter i Yemen ligger ikke uden for den vestlige indflydelsessfære, og intimidering burde ikke være undskyldning for at stoppe det vestlige bidrag til tragedien
31. august 2018

FN udsendte i denne uge en rapport, der fastslår, at der sandsynligvis er foretaget krigsforbrydelser af alle parter i den yemenitiske borgerkrig, der begyndte i 2014 og siden mere eller mindre upåagtet er vokset til at være verdens i dag værste humanitære krise.

Rapportens konklusioner  er nærmest demonstrativt blevet bekræftet af et par saudiske luftangreb, der i de seneste uger blandt andet har ramt en skolebus, hvor omkring 40 børn blev dræbt, og et andet, hvor 26 børn og fire kvinder blev dræbt.

Tallene står langt fra alene. Når man nærlæser de data, den uafhængige observatør Yemen Data Project laver over luftangrebene, viser de desværre tydeligt, at målene i stigende grad er infrastruktur og civile.

At rapporten overhovedet er blevet til, er i sig selv et mindre mirakel, efter at Saudi-Arabien som et paradoksalt medlem af FN’s Menneskerettighedsråd har forsøgt at blokere for en uafhængig undersøgelse af krigen. Og rapportens afdæmpede ordlyd skal i nogen grad læses i den kontekst.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Karlsen
  • David Zennaro
  • Jørn Vilvig
Erik Karlsen, David Zennaro og Jørn Vilvig anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Tobias Havmand

Lige netop Saudi-Arabien har vist ingen problemer med at finansiere krigsindsatsen i Yemen.
De "vestlige stormagter" har selv større pekuniære problemer.

Man kan i øvrigt ironisere gevaldigt over medlemslisten i United Nations Human Rights Council - Philipinerne & Congo er på listen !!

https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Human_Rights_Council#Members

Det er en smuk tanke men der er efter min mening to lande i Mellemøsten som er totalt uden for fornuftens rækkevidde og som nyder reel carte blanche til at føre udenrigspolitik med bomber og snigskytter. Saudi-Arabien er det ene....