Leder

Storbritannien kan være på vej mod en bureaukratisk undtagelsestilstand

Det er svært at genfinde Leave-kampagnens billede af det onde EU, der oversvømmer briterne med regler og unødigt bureaukrati. Det kan ende lige omvendt, hvis man skal tro den britiske regerings nye analyser af en ’no deal’-Brexit
Torsdag præsenterede Brexit-minister Dominic Raab en bunke notater fra Theresa Mays regering, der skulle besvare nogle af de helt store spørgsmål i britisk politik: Hvad gør Storbritannien, hvis forhandlingerne med EU ender uden en aftale?

Torsdag præsenterede Brexit-minister Dominic Raab en bunke notater fra Theresa Mays regering, der skulle besvare nogle af de helt store spørgsmål i britisk politik: Hvad gør Storbritannien, hvis forhandlingerne med EU ender uden en aftale?

Peter Nicholls

27. august 2018

Det var en tydeligt nervøs og småsvedende Brexit-minister, Dominic Raab, der torsdag stillede sig op foran hele den britiske presse og præsenterede en bunke notater fra Theresa Mays regering. Papirerne skulle besvare nogle af de helt store spørgsmål i britisk politik: Hvad gør Storbritannien, hvis forhandlingerne med EU ender uden en aftale? En no deal-Brexit, som man siger, hvor intet er besluttet om handel, velfærdsydelser, EU-Domstolen og migration.

Raab gjorde sit bedste for at lyde optimistisk: Bare rolig, det er »helt klart det mest sandsynlige«, at der kommer en aftale med EU, sagde han. Men selv hvis det modsatte skulle ske, kan briterne være rolige:

»I vil stadig kunne nyde en BLT efter Brexit,« sagde han med henvisning til nationalsandwichen bacon, lettuce and tomatoes, der ofte indeholder bacon fra Danmark og tomater fra Spanien.

Man skal holde tungen lige i munden for at følge forløbet om Brexit:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Mit gæt er at EU gør som de altid gør - finder et kompromis efter et lansommeligt tovtrækkeri mellem fundamentalister og realister en sen regnfuld efterårsnat et sekund i deadline.

Torben Lindegaard

@Torben K L Jensen

Jeg havde også svært ved at forestille mig, at Storbritannien skulle gå ud af EU uden en aftale om det fremtidige forhold imellem parterne. Efterhånden er jeg dog ved at komme lidt i tvivl.

Ifølge Eurostat er der ét land i EU, der ønsker Brexit mere end briterne - nemlig Frankrig - så EU kommer ikke til at tillade hverken cherry picking eller Boris Johnson's "Our policy is having our cake and eating it”.

Men OK, så må vi samhandle på WTO vilkår -
selvom det godt nok bliver noget af en forandring.

Som Christian Bennike skriver, så er mange briter totalt ligeglade både Det indre Marked, Toldunionen, BNP & .... de vil bare ud af EU.

Så lad os få dem ud.

Ole Henriksen, Frederik Rytzel, Thomas Andersen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Torben Lindegaard - du glemmer at den tyske bilindustri har store interesser i Storbritannien og du glemmer hvor stor indflydelse den har i den tyske regering. Der kommer en aftale - om Frankrig vil det eller ej. En anden ting er eurotunnelen der er et fælles engelsk-fransk projekt der også får betydning for beslutningen.

Al den snak om tyske biler hørte vi også inden afstemningen. Farage var jo stensikker på at man kunne kue tyskerne alene pga. dens bilindustri. Det har vist sig at være en groft forsimplet virkelighed de har fremsat. På samme måde som Trump gjorde det. Endda uden at vide at størstedelen af de tyske biler der sælges i USA rent faktisk er produceret.... vent på det...... i USA!!

Idioti på højt plan. Briterne ligger som de har redt. Deres slet skjulte racisme ligger til grund for afstemningsresultatet. Stigende racisme mod østeuropæere vidner om fremmedfrygt i Little Britain.

Torben Lindegaard

@Torben K L Jensen

Nej - jeg glemmer ikke den tyske bilindustri.

Jens Peter Bonde, Nigel Farage og Gud ved hvor mange flere har talt op ad vægge og ned ad stolper om netop alle de tyske biler, som eksporteres til Storbritannien.

Briterne kan da bare købe alle de tyske biler de vil, Brexit aftale eller ej -
tyskerne vil da hellere end gerne sælge biler til Storbritannien.

Torben K L Jensen

Leo - jeg mente det faktum at den tyske bilindustri EJER de fleste britiske bilmærker.
Så bilerne bliver faktisk importeret til Europa fra tyskejede fabrikker.